Δεύτερο Κεφάλαιο: 20/3/2019

               ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ)

            Οι επιστήμονες προειδοποιούν συχνά για τους κινδύνους, όμως οι περισσότεροι συνεχίζουν να μη δίνουν σημασία. Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο ενημερώνονται για τις εξελίξεις από το διαδίκτυο. Ενώ οι περισσότερες ειδήσεις είναι ψευδείς και δεν ισχύουν. Η διακίνηση φωτογραφιών, ανθρώπων, ναρκωτικών, η καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η συκοφαντία, η ψυχική βία, ο εκφοβισμός και τα υβριστικά μηνύματα είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες μορφές παραβατικότητας στο διαδίκτυο. Για ακόμη μια φορά, οι περισσότεροι άνθρωποι της περιοχής μας, πιστεύουν ότι αυτά δεν υπάρχουν στην κλειστή κοινωνία της ορεινής περιοχής. Δυστυχώς όμως, ήδη έχουν παρουσιαστεί αρκετά τέτοια κρούσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, να μάθουμε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης αν θέλουμε να αποφύγουμε τις θλιβερές συνέπειες που σίγουρα θα προκύψουν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

            Εκτός από τους παραπάνω κινδύνους, υπάρχει κα ο εθισμός στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην υπερβολική αναζήτηση πληροφοριών και στον τζόγο. Ένα καζίνο που είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα και στο οποίο εισέρχεται κανείς μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Εθισμός επίσης, στα διαδικτυακά παιχνίδια, όπου δημιουργείται μια εικονική κοινότητα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σε έναν κόσμο στον οποίο, καταργούνται οι αναστολές καθώς υπάρχει ανωνυμία και οι παίκτες νομίζουν ότι είναι αόρατοι. Μπορεί το διαδίκτυο να έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, ταυτόχρονα όμως κρύβει και χιλιάδες παγίδες, ειδικά για τα παιδιά.

            Εκατοντάδες διαδικτυακά παιχνίδια έχουν εισβάλει στην καθημερινή πραγματικότητα της ιντερνετικής ζωής, κυρίως ανηλίκων, απειλώντας ακόμη και την ζωή τους. Παιχνίδια που προσπαθούν να παρασύρουν τους ανηλίκους εκτός κοινωνίας και στην παραβατικότητα, με σκοπό να ξεχωρίσουν δήθεν, από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους. Πολλές φορές, μπορεί να φαίνονται αθώα παιχνίδια μόνο, αλλά στην πραγματικότητα κινδυνεύουν τα παιδιά. Όλα αυτά είναι γνωστά στους ανθρώπους της περιοχής μας και ως αποπλάνηση ή παραπλάνηση ανηλίκων...συνεχίζεται

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)