Τρίτο Κεφάλαιο: 21/3/2019

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ)

Ξεκινάνε με άγνωστα αιτήματα φιλίας, αποστολή μηνυμάτων από αγνώστους με σκοπό ο δράστης να ψαρέψει θύματα νεαρής ηλικίας. Ο δράστης επίσης γνωρίζει τα πάντα για την ζωή τους ανηλίκου, παρακολουθώντας το για αρκετό καιρό μέσω του διαδικτύου και έτσι μπορεί πολύ εύκολα να τον παρασύρει και τελικά να τον εμπιστευτεί και να τον θεωρήσει δικό του άνθρωπο. Με λίγα λόγια, εκμεταλλεύεται την περιέργεια, την άγνοια του κινδύνου, την αντιπαλότητα, τον μιμητισμό, το θάρρος, την τόλμη και την προκλητικότητα των ατόμων νεαρής ηλικίας. Ωθεί τα νεαρά αυτά άτομα στο να διακριθούν ή να ξεχωρίσουν και να έχουν την προσοχή των υπόλοιπων ατόμων της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των παιχνιδιών στο διαδίκτυο, λαμβάνει πλέον ακραίες διαστάσεις ακόμα και στην περιοχή μας. Στην σημερινή εποχή, της συνεχούς και διαρκούς ενημέρωσης, όσο μεγάλη είναι η πληροφόρηση, άλλο τόσο είναι και η παραπληροφόρηση. Δηλαδή, όλα όσα διαβάζουμε και βλέπουμε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα η αλήθεια.

Καθημερινά υπάρχουν κοντά στα 2 δισ. διαθέσιμες ιστοσελίδες που διαβάζονται και περίπου 5 δισ. βίντεο που παρακολουθούνται. Εκατομμύρια σελίδες δημιουργούνται καθημερινά και εκατομμύρια βίντεο ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάζεται λοιπόν, σωστή ενημέρωση και εξακρίβωση της πληροφορίας. Πρέπει να επαληθεύεται η πηγή όσων διαβάζουμε και βλέπουμε. Δεν χρειάζεται πανικός, κινδυνολογία, άγχος και φόβος από την πλευρά των γονέων. Η ασφαλής πλοήγηση είναι αυτή που χρειάζεται. Με ηρεμία και υπομονή, σωστή ενημέρωση, παραγωγικό χρόνο και σωστή χρήση μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πάντα....συνεχίζεται

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)