Πρώτο Κεφάλαιο: 25/3/2019

          ''ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

          Όλοι οι φιλόσοφοι του αρχαίου πολιτισμού, διδάξανε πάντα μια απλή θεωρία ότι το ''πρόβλημα πρέπει πάντοτε να κόβεται από την ρίζα του κι όχι λίγο λίγο''! Είχαν απόλυτο δίκιο φυσικά κι αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους κακόμοιρους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης.

            Ένας λαός θύμα των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας. Προβλήματα χιλιάδες, σ' όλους τους τομείς, διχασμός, άθλια παιδεία, ρατσισμός, και ανομία είναι μερικά απ' αυτά. Οι περισσότερες συζητήσεις των ανθρώπων της περιοχής τα τελευταία χρόνια, οδηγούν σ' ένα μόνο συμπέρασμα. Ο όρος ''μειονότητα'' ή ''μειονότητες'', όποιες κι αν είναι αυτές δεν έχει καμία σημασία, προκαλεί όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα στην περιοχή μας. Αρκετοί άνθρωποι γνωρίζουν και παρακολουθούν τα γεγονότα διαχρονικά και συγκρίνουν το πριν και το μετά του όρου ''μειονότητα''. Πολλές προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής μας, έχουν καταγράψει μια ιστορική αναδρομή των εξελίξεων που οι γνωστοί ειδικοί ''μειονοτολόγοι' των κέντρων των αποφάσεων, ούτε στα όνειρα τους δεν έχουν δει.

            Το πρώτο λοιπόν πρόβλημα που προκύπτει από την χρήση του όρου ''μειονότητα'' είναι ο ρατσισμός και οι συνέπειες του. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, οι πολίτες της περιοχής μας έχουν δεχθεί και συνεχίζουν καθημερινά νε δέχονται ρατσισμό. Σε μια χώρα από την οποία διαδόθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία παγκοσμίως, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξειδικευμένες υπηρεσίες να ασκεί ρατσισμό στους αρχαιότερους πολίτες της. Παραδείγματα ρατσισμού χιλιάδες, όπως ότι μέχρι το 1981 κανένας πολίτης της περιοχής δεν είχε δικαίωμα να βγάλει άδεια οδήγησης ή να αγοράσει σπίτι. Μέχρι το 1995 η περιοχή μας ήταν αποκλεισμένη με μια στρατιωτική μπάρα και δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση σ' αυτήν. Μέχρι το 2000 κανένας κάτοικος της ορεινής περιοχής δεν είχε το δικαίωμα να βγάλει διαβατήριο και να ταξιδέψει. Ακόμη και τώρα, πρόσφατα, διάφοροι υπουργοί που επισκέπτονται την Θράκη εκδηλώνουν ολοφάνερα τον ρατσισμό που τρέφουν απέναντι μας, προτρέποντας τους χριστιανούς συμπολίτες μας, να μην επιτρέπουν σε πολίτες της περιοχής μας να αγοράζουν ακίνητα ή επιχειρήσεις και να τους απομακρύνουν από την ορθή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή μας....συνεχίζεται

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)