Τελευταίο Κεφάλαιο: 273/2019

            ''ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

            Αυτές οι λογικές διχασμού είναι ξεπερασμένες πλέον στην εποχή μας. Ο καθένας γνωρίζει άριστα τις ρίζες του και την καταγωγή του. Είναι ανώφελο όμως να γίνονται πρωτοσέλιδα αυτά τα θέματα, που στην ουσία είναι ανύπαρκτα, τη στιγμή που υπάρχουν άλλα, χειρότερα και δεν επιτρέπουν την ελευθερία των κινήσεων στην περιοχή μας.

            Ο όρος ''μειονότητα'' εκφράζει ρατσισμό που τόσο πολύ, δήθεν, καταπολεμά η χώρα μας. Σε σχέση με τους ανθρώπους της ορεινής περιοχής όμως, το μόνο που κάνει τόσα χρόνια είναι να τους διαιρεί σε φυλετικές ομάδες και να καλλιεργεί την έχθρα, τη διχόνοια και το μίσος αναμεταξύ τους. Επομένως είναι και πολύ δίκαιο το ερώτημα που προκύπτει μετά απ' όλα αυτά: Σε τι ακριβώς είναι ''μειονότητα'' οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής;;;

            Έτσι λοιπόν ο όρος αυτός πρέπει να απαξιωθεί και να εξαφανιστεί εντελώς από το λεξιλόγιο της περιοχής μας. Μέχρι τώρα άλλωστε μόνο προβλήματα και δεινά μας έχει αποφέρει. Από την άλλη, δεν ενδιαφέρει και κανέναν πλέον. Μόνο κάποιους φθηνούς ''ειδικούς'' που ακόμα, σαν αποστολή τους έχουν τον αφανισμό μας. Σίγουρα αυτό είναι εις βάρος της πατρίδας μας και δεν αποτελεί λύση στις απαρχαιωμένες πολιτικές της. Επομένως, ο φυλετικός προσδιορισμός μας δεν είναι το πρόβλημα που όλοι, από κάθε γωνιά της γης τρέχουν να λύσουν, την εποχή που ανακαλύπτονται νέοι γαλαξίες και ηλιακά συστήματα.

            Η ιστορία και η σταδιοδρομία μας ως λαός είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη χιλιάδες φορές. Σε πολλές γλώσσες μάλιστα. Επίσης σύμφωνα με τα γεγονότα είναι κοινή με αυτήν της πατρίδας μας και δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις για να κατανοήσει κάποιος με μέσο νου, το τι είμαστε. Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από την ιστορία μας, είναι, ότι είμαστε οι μόνοι που δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν. Ότι απλά είμαστε τα θύματα ορισμένων συμφωνιών ''κάτω από το τραπέζι'' του παρελθόντος.

            Οι πολίτες της ορεινής περιοχής πρέπει πρώτα να βοηθηθούν ηθικά και υλικά. Να τακτοποιηθούν ορισμένες από τις εκκρεμότητες τους, να αποκτήσουν δικαίωμα στην φυσιολογική ζωή και στην κανονικότητα. Κανείς όμως, δεν θέλει πλέον να είναι κάποια ''μειονότητα''. Γιατί πολύ απλά, δεν τον ενδιαφέρει.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)