ισχύουν...συνεχίζεται

Τελευταίο Μέρος: 29/3/2019

         ''ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ'' ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

            Ο σύλλογος μας, έχοντας χαρακτήρα ενημερωτικού και συμβουλευτικού φορέα έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής μας ορθά και έγκυρα. Τα πράγματα λοιπόν, είναι πολύ απλά, το Κτηματολόγιο επεξεργάζεται μόνο τις εκτάσεις των ακινήτων και όχι τα κτίσματα. Πληρώνοντας 3 παράβολα μόνο , των 35 ευρώ στις τράπεζες. Συνολικά το κόστος του Κτηματολογίου είναι 105 ευρώ ή 145 ευρώ αν η αίτηση κατατεθεί μέσω δικηγόρου ή λογιστή. 35 ευρώ για το οικόπεδο τις οικίας, 35 και 35 ευρώ για τα πρώτα δύο αγροτεμάχια. Τα υπόλοιπα αγροτεμάχια, όσα κι αν έχει στην κατοχή του ο πολίτης δεν πληρώνονται. Μόνο τα πρώτα δύο.

            Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής μας, καθοδηγούνται λανθασμένα από ορισμένους ''έξυπνους'' της πόλης της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για ημέρες ολόκληρες καταβάλλοντας βαρύ αντίτιμο σε συμβολαιογράφους και πολιτικούς μηχανικούς και γκρεμίζοντας μέρος των κτισμάτων τους. Αναφέρουμε ότι υπεύθυνη για τα κτίσματα είναι μόνο η Πολεοδομία και όχι το Κτηματολόγιο. Τονίζουμε ότι το Κτηματολόγιο έχει να κάνει μόνο με τις εκτάσεις των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων.

            Ο σκοπός του Κτηματολογίου δεν είναι να ταλαιπωρήσει και να αδικήσει τους πολίτες, αλλά η οριστική καταγραφή, χωρίς να αμφισβητείται από κανέναν και η κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών. Δηλαδή να γνωρίζει ο καθένας τι έχει και που το έχει.

            Το Κτηματολόγιο επίσης, περιορίζει την γραφειοκρατία και κάνει πιο απλές και γρήγορες τις διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την διαφάνεια και την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Αυξάνει την αξία της ακίνητης περιουσίας, βάζει όρια και διασφαλίζει πλήρως την δημόσια και δημοτική περιουσία από αυθαιρεσίες και παράνομης εκμετάλλευσης. Προστατεύει τις περιουσίες των πολιτών από καταπατήσεις και αποτελεί εργαλείο για την σωστή οργάνωση και ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

            Επομένως, το Κτηματολόγιο δεν είναι ταινία τρόμου ούτε αποτελεί τιμωρία για τυχόν ατασθαλίες που από αμέλεια παρέμειναν στον αέρα.             

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)