ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

          Έτος εκλογών το 2019 και δεν θα ήταν καθόλου συνετό αν ο σύλλογος μας δεν έπαιρνε μέρος σ' αυτό το καυτό θέμα, αποκαλύπτοντας κάποια γεγονότα που έχουν βιώσει ή βιώνουν οι πολίτες της περιοχής μας, χωρίς κανένας αρμόδιος να έχει μεριμνήσει ποτέ για την κατάσταση που επικρατεί.

            Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας και ιδιαίτερα στο κείμενο της παρουσίασης των σκοπών του συλλόγου μας, θα θέλαμε να αναδείξουμε ορισμένα προβλήματα των κατοίκων της ορεινής περιοχής, αλλά και να αποκαλύψουμε κάποια γεγονότα που δεν είναι ευρέως γνωστά και αντί να λύνουν προβλήματα, τα πολλαπλασιάζουν στο μέγιστο βαθμό τους.

            Γεγονότα που έως τώρα και η αναφορά ακόμη σ' αυτά, ήταν απαγορευμένη, ακόμα και μέσα στην κλειστή κοινωνία της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης.

            Ένα απ' αυτά τα θλιβερά γεγονότα λοιπόν της περιοχής μας, είναι αυτά κατά τις εκλογικές περιόδους και η ανεξέλεγκτη ψηφοθηρία. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη αναφορά στις παλιές εποχές και τους εκάστοτε υποψηφίους. Παλιότερα ήταν κάπως ξεκάθαρα τα πράγματα, υπήρχαν οι υποψήφιοι, που πάντα ήταν κάποιοι εξέχοντες χριστιανοί συμπολίτες μας και τα κόμματα που τους στήριζαν. Οι γνωστοί πολιτικοί οργανισμοί που εκφράζουν, προασπίζουν και προωθούν τα συμφέροντα και τις απόψεις ορισμένου κοινωνικού συνόλου, τάξης ή ομάδας. Δηλαδή εμείς, οι πολίτες της περιοχής.

            Επισκέπτονταν την περιοχή μας όμορφα και ήσυχα, τους θαύμαζε ο κόσμος μιας και ήταν αναγνωρισμένες προσωπικότητες του τόπου, έλεγαν κάποια πράγματα που κανείς δεν καταλάβαινε, επειδή όλοι γνώριζαν το αποτέλεσμα, κι έτσι όπως ακριβώς εμφανίστηκαν έτσι και εξαφανίστηκαν...μέχρι τις επόμενες εκλογές. Το καλό σε αυτήν την αστεία ιστορία είναι ότι πάντοτε - όσο απίστευτο κι αν ακούγεται - ήταν οι ίδιοι υποψήφιοι. Λίγοι γνώριζαν αν ποτέ εκλέχτηκαν τελικά, μόνο αυτοί που μοίραζαν τα ψηφοδέλτια τους από σπίτι σε σπίτι, τάζοντας διαστημικά πράγματα. Όλα αυτά όμως είναι φυσιολογικά, επειδή δυστυχώς συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα.

            Ερχόμαστε τώρα στη σύγχρονη ιστορία, στα σύγχρονα γεγονότα, που κυριολεκτικά αναιρούν και το παραμικρό ίχνος ανθρωπιάς. Πλέον, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο παλιά στις προεκλογικές περιόδους. Αντί για τα κόμματα που στηρίζουν τους υποψηφίους, υπάρχουν τα ''καρτέλ'' των πρόσφατα νεόπλουτων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στην περιοχής μας.

            Κάτω από άκρα μυστικότητα, οργανώνουν τα πάντα και κινούν τα νήματα σε οτιδήποτε αφορά την ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης. Ξοδεύοντας βέβαια αμύθητα ποσά, που η προέλευση τους αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό;

            Έτσι λοιπόν, οι πολίτες της περιοχής μας βιώνουν ένα καθεστώς ομηρίας των ''καρτέλ'' αυτών, τα οποία τοποθετούν ορισμένα τυχαία ονόματα ως τυπικά υποψήφιους, αλλά στην ουσία είναι βιτρίνα των ιδίων. Στη συνέχεια εκβιάζουν τους ψηφοφόρους και τις οικογένειες τους προσφέροντας δήθεν εργασία στο εξωτερικό, όπου κι εκεί επικρατεί ολοκληρωτική εκμετάλλευση. Με το ίδιο πρόσχημα τρομοκρατούν ακόμη και τους ηλικιωμένους, επειδή σίγουρα κάποιο μέλος της οικογένειας τους εργάζεται γι' αυτούς κι αν δεν συμμορφωθούν απολύονται αμέσως και μένουν άνεργοι. Δυστυχώς, σχεδόν στο σύνολο του, το εργατικό δυναμικό της περιοχής μας εργάζεται στο εξωτερικό κι έτσι τα ''καρτέλ'' των δυναμικών αυτών κυρίων, έχουν το πάνω χέρι.

            Υπάρχουν καταγγελίες ότι ενώ προεκλογικά κάποια άτομα από την ορεινή περιοχή είχαν προσληφθεί να εργαστούν στο εξωτερικό, γύρισαν πίσω, αμέσως μετά την εκλογική ήττα του αφεντικού τους.

                        Όλα αυτά βέβαια θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρουν μόνοι τους οι προαναφερόμενοι ζάμπλουτοι και συγχρόνως νεόπλουτοι ''γαλαζοαίματοι'', που ενώ το αντικείμενο της εργασίας τους είναι σχεδόν άγνωστο, τελευταία έχουν επεκταθεί σε εργοστάσια βρεφικών ειδών σε γειτονικές χώρες, πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια, νυχτερινά μαγαζιά, εστιατόρια στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, μάρκετ, καζίνο, και τελευταία επιδίδονται στη διανομή αγαθών σε δήθεν φτωχές οικογένειες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τις οικογένειες των ''καλοθελητών'' τους. Αυτοί είναι οι ευνοούμενοι τους και υπάρχουν σε όλα τα χωριά της ορεινής περιοχής. Ζούνε και εργάζονται στον τόπο τους, χρηματοδοτούμενοι πάλι απ' αυτούς.

            Ορισμένες φορές καταφέρνουν και εκλέγονται. Το αποτέλεσμα όμως είναι ντροπιαστικό ακόμα και για τους ίδιους. Αδυνατούν να διαχειριστούν την παραμικρή ευθύνη που τους ανατίθεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραιτούνται προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, διαψεύδοντας ακόμα και το ίδιο τους τον εαυτό.

            Πιστεύεται ότι αυτή η συμπεριφορά τους οφείλεται στην νοοτροπία και στην μόρφωση τους. Άγνωστο αν κάποιος απ' αυτούς έχει περάσει κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση. Τρανταχτό παράδειγμα της μόρφωσης των σύγχρονων αυτών ''Κροίσων'', είναι ότι ακόμα διερωτώνται ποιά χρονολογία έγινε ο Τρωικός Πόλεμος - αν και είναι μύθος - πιστεύοντας ότι η Τροία, είναι η σημερινή Τουρκία...Φοβερή απορία!!!

            Στην πορεία των δημοσιεύσεων μας, θα επανέλθουμε σε τέτοιου είδους θέματα που αφορούν τους ζάμπλουτους αυτούς ''κυρίους'', με περισσότερες πληροφορίες για τις μυθικές τους περιουσίες ανά τον κόσμο...       

           

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)