ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: ΜΕΡΟΣ 2ο

            Δυστυχώς όλα τα γεγονότα που αναφέραμε στο πρώτο μέρος της δημοσίευσης μας είναι πραγματικά και μπορούν να αποδειχτούν πολύ εύκολα. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Είναι ''κοινό μυστικό'' ανάμεσα στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, χριστιανών και μουσουλμάνων και ο καθένας θα μπορούσε να τα τεκμηριώσει. Δεν είναι μόνο χειραγώγηση των πολιτών, είναι χρηματισμός, εξαπάτηση, εκβιασμός και δωροδοκία, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

            Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες είναι άνεργοι και το ποσοστό της φτώχειας στα ύψη, είναι αδικαιολόγητο πως μερικοί ''τυχεροί'' συμπολίτες μας απέκτησαν τέτοιες τεράστιες αυτοκρατορίες και τα τελευταία χρόνια διεκδικούν και αρχηγικούς θώκους.

            Όλα αυτά με την ανοχή της πολιτείας και των αρμοδίων υπηρεσιών βέβαια. Εξάλλου είναι γνωστές οι δράσεις των ισχυρότατων κύριων αυτών στις τοπικές υπηρεσίες και τους κομματικούς μηχανισμούς. Γνωρίζουμε επίσης άριστα, ότι τα θέματα που αφορούν τον λαό και την ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης, είναι ευαίσθητα και αυτός ακριβώς είναι ο απώτερος σκοπός του συλλόγου μας. Να βοηθήσει στην ανάδειξη αυτών των καυτών θεμάτων, που για πολλούς μετατρέπονται σε προβλήματα της καθημερινής ζωής πλέον και να διορθώσει τις όποιες αδικίες υπάρχουν.

            Εδώ και αρκετά χρόνια η πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει στο έλεος γειτονικών χωρών, πιστεύοντας έτσι ότι θα αποφύγει τα μεγάλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης. Πριν από 24 χρόνια μας είχε αμπαρωμένους με μια μπάρα και περικυκλωμένους από στρατό και στρατιωτικό νόμο. Κάποια στιγμή ορισμένοι ειδήμονες τέτοιου είδους θεμάτων κατάλαβαν ότι έπρεπε να ψηφίζουμε κι εμείς, χωρίς όμως να συμμετέχουμε ενεργά. Απλοί αριθμοί ψηφοδελτίων δηλαδή. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβαν για ακόμη μια φορά ότι το παρακάνανε κάπως και έφεραν ομογενείς από την Ρωσία στην περιοχή μας για να ισοφαρίσουν κάπως τους πληθυσμούς της περιοχής και απομακρύνοντας μας έτσι από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, παραχωρώντας στους ομογενείς όμως ολόκληρη την περιοχή δωρεάν. Ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Τα αποτελέσματα γνωστά.

            Αργότερα εμφανίστηκαν οι ειδικοί της Ευρώπης, παρεμβαίνοντας στην όλη κατάσταση, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, παρέμεινε σχεδόν το ίδιο. Καμία απολύτως πρόοδος, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής να καταφύγουν για βοήθεια σε άλλες γειτονικές χώρες, οι οποίες άρπαξαν την ευκαιρία και το πρόσφορο έδαφος που τους δόθηκε. Σχετικά εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχαν αυτό που πάντα ήθελαν. Ίδρυσαν σχολεία, οργανώσεις, σωματεία, χώρους λατρείας, επιχειρήσεις και ότι άλλο χρειάστηκε για να πετύχουν τους στόχους τους. Άτυπα βέβαια όλα αυτά, επειδή το μόνο που αξιώθηκε να κάνει η πατρίδα μας, ήταν να μην τους χορηγεί άδειες λειτουργίας, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Όλα λειτουργούν κανονικά ακόμα και στις μέρες μας. Χωρίς κανέναν έλεγχο, εποπτεία, επίσημα έγγραφα ή κάτι παρόμοιο. Απλά χαρακτηρίζονται ''παράνομα'' από τις αρχές...

            Με λίγα λόγια η πατρίδα μας, μας παρέδωσε με τα ίδια της τα χέρια σε ξένες χώρες για εμάς, γνωρίζοντας μάλιστα, ότι οι πρόγονοι μας αγωνίστηκαν σκληρά στα βουνά της Ηπείρου, διαμορφώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας. Ο λαός μας πάντα βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές και δεν υπολόγιζε κανένα κόστος, καταλήξαμε όμως τα τελευταία χρόνια να γίνουμε βορά ξένων χωρών, άσχετων με εμάς και με σκοτεινές βλέψεις. Πλέον είμαστε εμείς η ίδια η πολιτική αυτοπροσώπως και όχι η πολιτική που μας ασκείται.

            Η πατρίδα μας ξέχασε ότι είμαστε κι εμείς άνθρωποι και κάθε φορά μας ονομάζει και διαφορετικά, όπως, μουσουλμάνοι, έλληνες, μειονότητα, συνιστώσες, γηγενής και ένα σωρό άλλα προσωνύμια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ότι από τα παραπάνω κι αν ήμαστε πάλι ξεχασμένοι από την πατρίδα μας θα καταλήγαμε. Ακόμη ένα λαμπερό κατόρθωμα της χώρας μας είναι ότι τόσα χρόνια μας κράτησε αμόρφωτους, στο σκοτάδι, χωρίς καν την στοιχειώδη εκπαίδευση στα απαρχαιωμένα σχολεία της περιοχής μας, τηρώντας μάλλον τις ρήσεις ορισμένων διανοούμενων ''ότι αν ένας λαός μορφωθεί, θα αρχίσει να ρωτάει και να ψάχνει την αλήθεια''. Συνεπώς, συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και σήμερα αυτό το μπάχαλο στην περιοχή μας, για να μην ρωτάμε και να μην ψάχνουμε.

            Αηδία, να συμβαίνουν όλα αυτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα με τόσο πλούσια ιστορία, πολιτισμό και τέχνη. Να σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων με κάθε τρόπο, στα πόδια ξένων χωρών που ουδεμία σχέση έχουν.

            Ντροπή, να απομονώνει η ίδια μας η πατρίδα που υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε από διάφορα πόστα, μια φιλήσυχη, νομοταγή, εργατική και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων από την μόρφωση, την γνώση, τις ίσες ευκαιρίες και την επιστήμη.

            Κρίμα, δεν είμαστε πια μόνο μια πολιτική ή σκοπιμότητα. Δεν είμαστε μονάχα αριθμοί. Είμαστε ενεργοί πολίτες της πατρίδας μας και δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ, έτοιμοι να βοηθήσουμε σε κάθε πρόβλημα, με κάθε τρόπο και κόστος.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)