Η ΛΑΘΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

          Δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις κλειστές κοινωνίες, όπως αυτή της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Η άλλοτε κοινή λογική της περιοχής έχει μετατραπεί σε ένα καθεστώς ομηρίας από νεόπλουτους και φιλοχρήματους αντιπροσώπους ξένων χωρών που με διάφορα τεχνάσματα και σκοτεινά παιχνίδια, προσπαθούν να εισαγάγουν νοοτροπίες που δεν αρμόζουν στους πιστούς της περιοχής μας.

            Τα πάντα πλέον έχουν να κάνουν με τον πλουτισμό, την δολιοφθορά, την χειραγώγηση και τον εκβιασμό. Η εξαπάτηση έχει γίνει μαγκιά. Η προκλητικότητα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αποτελεί δύναμη. Η πονηριά σημαίνει εξυπνάδα. Η χυδαιότητα είναι τέχνη. Η ανομία είναι υποχρεωτική επειδή η πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

            Ο διχασμός των πολιτών της ορεινής περιοχής είναι θέλημα Θεού και πρέπει να γίνεται με κάθε παράνομο μέσο, χρησιμοποιώντας πάντα σαν όχημα την θρησκεία και τα πιστεύω των ανθρώπων της περιοχής. Τα παραδοσιακά καφενεία των οικισμών της περιοχής μας, έγιναν κέντρα ψυχαγωγίας για ανηλίκους, παρέχοντας τους ανεξέλεγκτο διαδίκτυο. Η τοκογλυφία λέγεται πλέον Banking.

            Οι φίλοι υπάρχουν μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην πραγματική ζωή επικρατεί νόμιμα η ζήλεια, ο εγωισμός και η αλαζονεία. Οι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ψεύτες, συμφεροντολόγοι και βολεμένοι. Η κλοπή έγινε μπίζνες.

            Η ευγένεια είναι χαζομάρα, άρα αχρείαστη. Ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη είναι πράξεις που διώκονται ποινικά. Η φιλία μεταφράστηκε σε εκμετάλλευση και συμφέροντα. Η εργασία σε δουλεμπόριο και σύγχρονους σκλάβους. Η παιδεία σε μίσος, αντιπαλότητα και έχθρα. Η εκπαίδευση έγινε εργαλείο στα χέρια αναξιόπιστων πολιτικών και βάση δεδομένων σκοτεινών δυνάμεων.

            Η αυτοκριτική είναι πράξη απαγορευμένη και αντίθετη για την ανθρωπότητα. Η τρομοκρατία είναι βασικός τρόπος management. Η αναφορά και μόνο στην ορθή ενημέρωση σημαίνει ότι κλαις τη μοίρα σου. Η παρανομία είναι τρόπος ζωής. Δικαίωμα σημαίνει τα σπάω όλα και ρουσφέτι. Η καλοσύνη είναι αδυναμία. Οι αξίες μετατρέπονται σε χρήμα. Λαός σημαίνει ψηφοθηρία και δημοκρατία σημαίνει ανυπακοή και αντίδραση για οτιδήποτε συζητιέται.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)