ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ή ΟΡΕΙΝΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ;;;

          Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες λύνουν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών τους το ένα πίσω από το άλλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παράλληλα διαμαρτύρονται έντονα προς την χώρα μας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας εδώ και χρόνια, στην χώρα μας δυστυχώς αυξάνονται και ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

            Δίνουμε έμφαση στην περιοχή μας, διότι όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα κείμενα μας και αναφέρουμε για ακόμη μια φορά, ότι αν υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας, λύνονται σχεδόν αμέσως ή σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω ευρείας προβολής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ στην ορεινή περιοχή το κάθε πρόβλημα αποτελεί κρατικό μυστικό. Εν συντομία, στην περιοχή μας συμβαίνουν άλλα πράγματα δυστυχώς, όλα συνδέονται με το πολιτικό κόστος και την δόξα.

            Όπως επίσης έχουμε αναφέρει και σε άλλα κείμενα του συλλόγου μας, τώρα συναντάμε όλο και πιο συχνά την φράση ότι ''η πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σημασία για τους πολίτες της περιοχής μας'', από επίσημους εκπροσώπους που δήθεν υπηρετούν τους πολίτες της ορεινής περιοχής. Αποκρύπτουν συστηματικά την ορθή ενημέρωση από τους πολίτες της περιοχής για προγράμματα που τρέχουν, όπως για την ανάπτυξη του τόπου μας, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σχετικά με το περιβάλλον, την εκπαίδευση και ότι άλλο ανακοινώνεται και ισχύει σε άλλες περιοχές από την πλευρά της πολιτείας.

            Με πιο απλά λόγια, στην περιοχή μας δεν φτάνουν ποτέ αυτά που πρέπει. Δεν το επιτρέπουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας. Δεν προωθούν καν τους νόμους και τις τροπολογίες του κράτους που ψηφίζονται σχεδόν καθημερινά και τίθενται σε ισχύ αμέσως και αφορούν την στήριξη των πολιτών της περιοχής μας, αν και οι περισσότεροι από τους εκλεγμένους πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας είναι νομικοί και έχουν άμεση σχέση μ' αυτά τα ζητήματα.

            Όλα αυτά όμως, απαγορεύεται αυστηρά να τα μάθουν οι πολίτες της περιοχής μας. Ίσως αυτός να είναι και ο καλύτερος τρόπος της εύκολης χειραγώγησης τους. Ένα πρόσφατο και πολύ σημαντικό παράδειγμα ήταν το γεγονός της αλλαγής των βιβλίων των ελληνικών μαθημάτων στα σχολεία της περιοχής μας, από την πλευρά της πολιτείας και ενώ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων υπέρ της παραλαβής των βιβλίων και να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα πολλών χρόνων, το θέμα αποσιωπήθηκε από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής μας που μαζί με αντιπροσωπεία γειτονικής χώρας, μπλόκαραν το θέμα των βιβλίων, με αποτέλεσμα αυτό το χρόνιο πρόβλημα να βρίσκεται ακόμη στον αέρα και να μην έχει δοθεί ακόμη οριστική λύση.

            Σημειώνουμε ότι εδώ και κάποιες δεκαετίες τα βιβλία των ελληνικών μαθημάτων στα σχολεία της περιοχής μας δεν ήταν τα ίδια με τα άλλα που διδάσκονται στα σχολεία όλης της χώρας. Ήταν κάποια ειδικά, κατώτερης κατηγορίας, όπως και αποκαλούνται οι πολίτες της περιοχής μας από του υπόλοιπους συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής μας. Οι αντιδράσεις με καταλήψεις και αποχές από τους 3000 μαθητές και γονείς των σχολείων της περιοχής μας για συνεχόμενες δύο εβδομάδες αποδείχτηκαν άσκοπες.

            Ένα ακόμα παράδειγμα, επίσης πολύ σημαντικό ήταν η αναστολή λειτουργίας 38 σχολείων της περιοχής μας χωρίς να ανοίξει μύτη. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας, έμειναν αμέτοχοι και σ' αυτό το γεγονός. Είναι φανερό πλέον ότι δεν τα πάνε καλά με την εκπαίδευση. Δεν το' χουν. Τελικά, κάθε ώρα και στιγμή αποδεικνύεται περίτρανα ότι η εκπαίδευση των ανθρώπων της ορεινής περιοχής τους κάθεται στο λαιμό. Τώρα, οι πολίτες της περιοχής μας καλούνται να ψηφίσουν ξανά τους ίδιους πολιτικούς, να επιλέξουν για άλλη μια φορά την παραπληροφόρηση από την σωστή ενημέρωση.

            Ερχόμαστε τώρα σ' ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που θα θέλαμε να αναδείξουμε στο σημερινό μας κείμενο ως σύλλογος της ορεινής περιοχής που δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας πολιτικός, κανένας φορέας και καμία υπηρεσία επειδή πολύ απλά έχουν άγνοια των πραγματικών προβλημάτων. Το θέμα αφορά την εξωτερική εμφάνιση της περιοχής μας. Ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Μια τεράστια χωματερή.

            Ξεκινώντας από την πόλη της Ξάνθης προς την ορεινή περιοχή, η φυσική ομορφιά και η γραφικότητα συναρπάζει τον κάθε επισκέπτη, προχωρώντας όμως η ομορφιά αυτή εξανεμίζεται στο άσχημο θέαμα των σκουπιδιών. Πεταμένα σχεδόν σε κάθε εκατοστό των δασικών εκτάσεων καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας που θα ζήλευε ο καθένας. Τα τελευταία χρόνια έγινε μια μικρή προσπάθεια βελτίωσης του προβλήματος αυτού, χωρίς όμως να δοθεί οριστική λύση και πάλι.

            Τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ανακύκλωσης χαρτιού και γυαλιού. Και πάλι όμως δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες της περιοχής μας για την διαδικασία αυτή από κανέναν αρμόδιο. Οι κάδοι ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της περιοχή μας παραμένουν άδειοι, αν και μερικοί τοποθετήθηκαν σκόπιμα στα σπίτια και στις αυλές ορισμένων εκλεκτών των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής μας. Με λίγα λόγια και τα σκουπίδια ακόμα είναι πολιτικό θέμα, ίσως και διπλωματικό.

            Το θέαμα όμως που προσέφεραν στους επισκέπτες είναι ντροπιαστικό για τους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και για την χώρα μας που δεν εφαρμόζει σχεδόν ποτέ την ισχύουσα νομοθεσία σε κανένα ζήτημα που αφορά την ορεινή περιοχή. Τα πάντα γίνονται κατ' εξαίρεση, τα πάντα σταματούν στο άκουσμα και μόνο της ορεινής περιοχής. Κάποια στιγμή η Δασική Υπηρεσία προσπάθησε να εφαρμόσει κάποιους κανόνες, οι οποίοι ακυρώθηκαν αμέσως από τους τοπικούς παράγοντες, εκλεγμένους ή όχι.

            Το πρόβλημα παρέμενε, όπως και όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα ακόμα και ιδιωτικοί χώροι να καταλήξουν να γίνονται σκουπιδότοποι, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να αναζητούν λύσεις μόνοι τους τοποθετώντας κάμερες και απαγορευτικές πινακίδες. Τα πάντα κρύβονται και οι παρανομίες ακόμη πίσω από ορισμένους θεσμούς, όπως η θρησκεία των πολιτών της περιοχής μας, πίσω από κάποια αυθαίρετα έθιμα και συνήθειες. Λανθασμένα βέβαια, απ' όλες τις απόψεις, διότι η θρησκεία των ανθρώπων της περιοχής μας, βασίζεται καταρχήν στην καθαριότητα και μετά σ' όλους τους άλλους θεμελιώδης όρους της.

            Η παραπληροφόρηση στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο, παρασύροντας τους πολίτες στην ανομία και σε λανθασμένα συμπεράσματα στα περισσότερα θέματα που αφορούν τους ίδιους και την περιοχή μας. Ακόμα και τους επίσημους φορείς που θα ήθελαν και θα μπορούσαν κάποια στιγμή να επιλύσουν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τους συντοπίτες μας. Πάντα όμως, καταλήγουν σε αδιέξοδο οι προσπάθειες τους επειδή οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου μας θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, εκβιάζοντας ακόμα και την επίσημη πολιτεία με μοναδικό πρόσχημα τους ψήφους της ορεινής περιοχής.

            Μοναδικό τους μέλημα ο έλεγχος των ψήφων της περιοχής μας και τίποτα παραπάνω. Τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα συσσωρεύονται μανιωδώς, προτεραιότητα πάντα έχουν ο διχασμός, το μίσος και ο ρατσισμός που με καλλιτεχνικό τρόπο ''διδάσκονται'', διαδίδονται και διατηρούνται στην περιοχή μας.

            Ακόμα και η επίσημη πολιτεία είναι όμηρος πλέον αυτής της κατάστασης και δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ, ούτε και προβάλλει τα ζητήματα των παρατημένων κατοίκων της περιοχή μας, φοβούμενη το πολιτικό κόστος που εκβιαστικά χρησιμοποιούν συνεχώς οι ''ηγέτες'' της περιοχής μας.

            Το τελευταίο διάστημα έχουν αποκτήσει τη δυναμική να ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους προκειμένου να πετύχουν τις σκοτεινές βλέψεις τους. Καθαιρούν ή απολύουν ακόμα και υπαλλήλους υπουργείων για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Αυτοαποκαλούνται και ρυθμιστές της πολιτικής σκηνής της περιοχής μας. Προσπαθούν με κάθε παράνομο τρόπο και τεχνάσματα να κρατήσουν τους πολίτες της ορεινής περιοχής μακριά από την ορθή ενημέρωση και την ίση μεταχείριση. Δηλαδή στο σκοτάδι. Ακυρώνουν και εμποδίζουν ότι έχει σχέση με τους ανθρώπους της περιοχής μας.

            Απαγορεύουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, την παιδεία και την εκπαίδευση τους, την εργασία τους, το βιοτικό τους επίπεδο, την υγεία και την ελάχιστη έστω περίθαλψη.

            Η επίσημη πολιτεία άφαντη όπως πάντα από την περιοχή μας, αποδέχεται αθόρυβα την παράνομη δραστηριότητα των εκλεγμένων ''πλανηταρχών'' της περιοχής μας που οι περισσότεροι κάτοικοι ούτε καν γνωρίζουν, δεν έχουν δει και δεν έχουν ακούσει ποτέ τους

            Από νόμιμη εκπροσώπηση της περιοχής μας στα κέντρα των αποφάσεων, ας μην αναφερθούμε καλύτερα τώρα..... Ούτε λόγος!!!

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)