Έκτακτη Ανακοίνωση:

Δημοσίευση φωτογραφιών με παιδιά στο διαδίκτυο (ιντερνέτ):

          Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, twitter...) να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

            Σύμφωνα με τις τελευταίες υποθέσεις που διερεύνησε το αρμόδιο γραφείο, διαπιστώθηκε ότι οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους, εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες ακατάλληλες πράξεις και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες παιδιών από παραλίες ή μπάνιο, φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία.

            Να μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο παρακολουθείται συνεχώς από τα αρμόδια γραφεία και έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί ''περήφανοι γονείς'' της περιοχής μας συνεχίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας. Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει επίσης, ότι η ανάρτηση φωτογραφιών μένει σχεδόν για πάντα και κάθε κακόβουλος μπορεί να τις βλέπει, να τις αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του και τελικά να τις χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.

            Τέλος, η ανάρτηση των φωτογραφιών αυτών στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και πολλούς άλλους κινδύνους γενικότερα. Από την πλευρά μας γίνεται, για ακόμη μια φορά, θερμή παράκληση προς τους νέους γονείς της ορεινής περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναρτήσεις τους...  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)