Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

          Συνεχίζοντας την προσπάθεια τους, τα μέλη του συλλόγου μας, για να αναδείξουν τα προβλήματα και την σημαντική έλλειψη ενημέρωσης της ορεινής περιοχής, παράλληλα παρακολουθούν και την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει και σε πολλά άλλα κείμενα μας, οι μεθοδεύσεις των δήθεν ''εκλεγμένων'' θρησκευτικών και μη εκπροσώπων της ορεινής περιοχής συνεχίζονται ανεξέλεγκτα. Οι εκβιασμοί, οι απειλές, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί των κατοίκων της ορεινής περιοχής συνεχίζονται αδιάκοπα, χωρίς περιορισμούς και ανάληψη ευθυνών.

            Έχουμε αναφέρει επίσης, ότι πολλοί τέτοιου τύπου επιτήδειοι, όπως θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες που ανήκουν σε νοοτροπίες γειτονικών χωρών, παρουσιάζονται στην ορεινή περιοχή ως ''ειδικοί'' κάποιων ''μειονοτήτων'' που ζούνε στην περιοχή μας και με ισχυρό μέσο την θρησκεία των κατοίκων της ορεινής περιοχής τους παρασύρουν στην παρανομία και στην αυθαιρεσία.

            Ονομάζουν και χαρακτηρίζουν τους πολίτες της ορεινής περιοχής μέλη κάποιων ''μειονοτήτων'' στερώντας τους το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι για την ζωή και το μέλλον τους. Σημειώνουμε ότι, για το τι είναι ο κάθε άνθρωπος το καθορίζει μόνο αυτός, είναι αυτό που θέλει να είναι, αυτό που νιώθει ότι είναι.

            Απαριθμούν χιλιάδες μέλη τους, χωρίς καν να γνωρίζουν αν υπάρχουν τόσοι κάτοικοι στην περιοχή μας. Διεκδικούν πράγματα που ήδη έχουν γίνει από την πλευρά της πολιτείας. Συνεχίζουν να παραπληροφορούν τους πολίτες της ορεινής περιοχής για δήθεν αδικίες και παραλείψεις της πολιτείας σε θέματα εκπαίδευσης και θρησκευτικού περιεχόμενο.

            Οι λόγοι μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι προφανής, απλά δεν επωφελήθηκαν οι ίδιοι και οι στρατολογημένοι άνευ κριτηρίων συνεργάτες τους απ' αυτά που υλοποίησε διαχρονικά η πολιτεία στην ορεινή περιοχή. Ξεχνάνε όμως, ότι συνεχίζουν να δηλώνουν αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για έλεγχο των αγνώστων προελεύσεων εισοδημάτων τους.

            Παραβλέπουν ότι συνεχίζουν να ζούνε εις βάρος των άλλων πολιτών της ορεινής περιοχής που εργάζονται καθημερινά για έναν αξιοπρεπή βίο. Στις ομιλίες και στα λεγόμενα τους παραλείπουν σκόπιμα να δηλώσουν την πηγή των άφθονων εσόδων τους και τα όποια βήματα έχει κάνει η πολιτεία στην ορεινή περιοχή.

            Κλείνουν τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της ορεινής περιοχής και μπλοκάρουν κάθε ενέργεια επίλυσης τους. Τελευταία, επιδίδονται και στην διαμόρφωση εκλογικών αποτελεσμάτων στην ορεινή περιοχή, απειλώντας με απόλυση των θρησκευτικών λειτουργών που τους ανήκουν κατά τα λεγόμενα τους.

            Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, ένα όμως τραβάει την προσοχή όλων μας. Πως μπορεί ένας άνθρωπος να ανήκει σε κάποιον άλλον άνθρωπο στη σύγχρονη κοινωνία μας; Ίσως μιλάμε για σύγχρονους σκλάβους ή δούλους που εργάζονται υπό παράνομους όρους και συνθήκες. Αξίζει τον κόπο όμως, να αναφέρουμε κάποια από τα πιο σημαντικά βήματα που έχει κάνει κατά καιρούς η πολιτεία για τους ανθρώπους της ορεινής περιοχής και ακόμα διεκδικούνται σαν να μην έγιναν ποτέ, από τους ''ρυθμιστές'' της καθημερινότητας της ορεινής περιοχής.

            1) θέσπιση ειδικής ποσόστωσης για τα παιδιά της ορεινής περιοχής, δίνοντας τους την ευκαιρία για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναγνωρίζοντας έτσι ότι σαμποτάρεται η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από πολλούς και διάφορους παράγοντες. 2) Υλοποίηση προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για τους ενήλικους.

            3) Συντηρεί και διατηρεί πάνω από 300 τεμένη στην περιοχή μας σε άριστη κατάσταση. 4) Καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης παιδιών της ορεινής περιοχής που φοιτούν σε σχολεία της πόλης. 5) Ασφαλτόστρωσε το σύνολο των αγροτικών οδών στην ορεινή περιοχή. 6) Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς του Δ' Σ.Σ. με γιατρούς, διανοίξεις δρόμων σε δύσβατες περιοχές και προμήθεια καυσόξυλων σε άπορες οικογένειες.

            7) Αναβάθμιση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, γνωστή ως Ε.Π.Α.Θ. σε Α.Ε.Ι. 8) Σύσταση θεσμού με πάνω από 100 θέσεις ιεροδιδασκάλων στην ορεινή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας. 9) θέσπιση της διδασκαλίας του Κορανίου στους μουσουλμάνους μαθητές σ' όλα τα σχολεία. 10) Διόρισε μουσουλμάνο σχολικό σύμβουλο εκπαίδευσης στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας.

            11) Ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), όπου για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους της ορεινής περιοχής να αποκτήσουν πτυχίο Θεολόγου Α.Ε.Ι., ισότιμο με αυτό της Αιγύπτου και των υπόλοιπων Αραβικών χωρών. 12) Αναβάθμιση του Ιεροσπουδαστηρίου με νέες εγκαταστάσεις στην πόλη της Ξάνθης.

            13) Αναβάθμιση του μοναδικού Δήμου της ορεινής περιοχής, εμπλουτίζοντας τον με περισσότερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των κατοίκων της ορεινής περιοχής και προσθέτοντας επίσης, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την εγκυρότερη ενημέρωση τους. 14) Κατάργηση κάθε είδους περιορισμό σε μεταβιβάσεις ακινήτων και διακρίσεις που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια.

            15) Η πολιτεία σεβάστηκε απόλυτα την σαρία και τον θεσμό του Τοποτηρητή, παρέχοντας του δικαστική αρμοδιότητα ως ιεροδίκη, ενώ πρόσφατα έδωσε και το δικαίωμα της επιλογής σε όσους επιλέξουν την αρμοδιότητα της δικαστικής οδού, κατ' εφαρμογή των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

            16) Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών που αναβαθμίζονται σε σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες, καθορίζοντας για πρώτη φορά το πλαίσιο λειτουργίας τους με διαφάνεια και διοικητική αυτοτέλεια επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Τοποτηρητών και σύσταση Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Τοποτηρητή στις Μουφτείες της περιοχής μας.

            17) Σε εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ξεκίνησε προσπάθεια για την εξέλιξη δίγλωσσων νηπιαγωγείων με τον θεσμό του διαμεσολαβητή εκπαιδευτικού, αν και λίγο άκομψα. 18) Η καθιέρωση εισαγωγής βιβλίων από την γειτονική χώρα που διακαώς επιδιώκουν ακόμα οι ''ηγεμόνες'' της ορεινής περιοχής. 19) Μετακλητοί από την γειτονική χώρα συνδιοργανώνουν συνεχώς ημερίδες και σεμινάρια για καλύτερη διδασκαλία.

            Κάποια στιγμή επομένως, θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι αυτοί οι κατ' επάγγελμα εθνικώς ανησυχούντες ποιός είναι πια ο ρόλος τους και αν υπάρχει έστω ένας λόγος ύπαρξης τους. Ποιά ακριβώς η χρησιμότητα τους, αφού όλα αυτά που επιζητούν τόσα χρόνια έχουν γίνει πράξη και ισχύουν μέσα από νομικά πλαίσια και θεσμούς.

            Όλα τα παραπάνω λοιπόν, είναι αυτά που διεκδικούν και επιδιώκουν τόσα χρόνια οι ''ειδήμονες'' της ορεινής περιοχής για το καλό των μελών της ''μειονότητας'' τους. Τις ίδιες διεκδικήσεις και επιδιώξεις διατυμπανίζουν τα τελευταία χρόνια και σε φορείς του εξωτερικού πληρώνοντας αδρά για το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου τους στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις κάθε χρόνο. Έξοδα μετακίνησης, πολυτελούς διαμονής και ξενάγησης πάλι από άγνωστες πηγές και προέλευσης....          

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)