ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

            Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019 - 2020, τα μέλη του συλλόγου μας εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας μας και ιδιαίτερα στους μικρότερους που θα πάνε για πρώτη φορά στην Α' τάξη του δημοτικού, καλή, δημιουργική και χαρούμενη σταδιοδρομία στις δραστηριότητες τους. Προς ενημέρωση των γονέων παραθέτουμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία που τους αφορούν.   

            Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

            Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Για το σχολικό έτος 2019 - 2020 τα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

            Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα: Α' τρίμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου. Β' τρίμηνο: από 11 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Μαρτίου και Γ' τρίμηνο: από 11 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουνίου.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)