ΈΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...

            Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του συλλόγου μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να κάνουν έκκληση προς τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής μας. Εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων της ορεινής περιοχής παρουσιάσαμε και καταθέσαμε πριν από λίγο καιρό, συγκεκριμένες προτάσεις προς τους επικεφαλείς των Αστυνομικών Αρχών της ευαίσθητης περιοχής μας για την αντιμετώπιση της παρανομίας και της αυθαιρεσίας που δεν αρμόζουν και δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά και το ήθος των κατοίκων της ορεινής περιοχής.

            Οι προτάσεις μας ήταν απλές και λογικές, δόθηκε έμφαση στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών της περιοχής μας που πάντα λείπει από την καθημερινότητα μας και στη συνέχεια στην πρόληψη από την αυθαιρεσία. Σίγουρα δεν θα υποδείξει κανένας πολίτης και κανένας σύλλογος στις Αρχές πως να κάνουν τη δουλειά τους, προτάσεις καταθέτουμε μόνο για την ανακούφιση των ανθρώπων της ορεινής περιοχής από τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούν τα παράνομα δίκυκλα με τους ανήλικους οδηγούς.

            Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Αρχές της περιοχής μας είναι γνωστά και παραμένουν εδώ και χρόνια χωρίς ποτέ να επιλύονται, με πρώτο και κυρίαρχο η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που οι επικίνδυνες καταστάσεις με τα δίκυκλα είναι σε έξαρση. Το μόνο που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει είναι τα προγραμματισμένα μισάωρα ''μπλόκα'' κατά τις πρωινές ώρες που δεν υπάρχει κίνηση και τα πολύ αυστηρά πρόστιμα.

            Με τα πρόστιμα όμως δεν λύνεται το πρόβλημα, απλά επιδεινώνεται, επειδή το πρόστιμο θα πληρωθεί εύκολα και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει με εντονότερους ρυθμούς. Τα μέλη του συλλόγου μας, ως μόνιμοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής και γνώστες των πραγμάτων, προτείναμε την ενημέρωση των γονέων με ημερίδες, ανακοινώσεις, διανομή έντυπου υλικού και από σπίτι σε σπίτι αν χρειαστεί ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα κάποια στιγμή.

            Σε συναντήσεις μας με τους επικεφαλείς των Αστυνομικών Αρχών, συζητήσαμε και προτείναμε τέτοιου είδους λύσεις και όχι τιμωριτηκού χαρακτήρα. Μπορεί οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες των Αρχών να είναι πολλές, σίγουρα όμως, δεν έχουν να κάνουν όλες με την ασφάλεια των πολιτών.

            Το αίσθημα ασφάλειας που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια στην ορεινή περιοχή έχει πλέον εξανεμιστεί και οι πολίτες βρίσκονται μέρα - νύχτα στο έλεος ορισμένων ''παρτάκηδων'' που δεν σέβονται ούτε καν τους εαυτούς τους. Οι κάτοικοι της παρεξηγημένης από την πολιτεία ορεινής περιοχής της Ξάνθης ήταν και είναι πάντοτε συνεργάσιμοι με τις Αρχές, διατεθειμένοι να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε οποιοδήποτε θέμα και θα περίμεναν μια καλύτερη αντιμετώπιση στον τομέα της ασφάλειας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)