Κυριακή 22/12/2019

                 Ο ΧΑΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

          Διακόπτουμε εκτάκτως την συνέχεια του κειμένου ''Ιστορία και Ιστορική Αναδρομή των κατοίκων της ορεινής περιοχής'' για να αναφερθούμε στον χαμό ενός από τους ελάχιστους ειλικρινείς πατριώτες που είχαν απομείνει στη Θράκη. Ο λόγος για τον αιφνίδιο θάνατο του κ. Μέτσο Τζεμαλή την Παρασκευή το πρωί.

            Ένας άνθρωπος παγκοσμίως αναγνωρισμένος, διεθνούς κύρους για την τεράστια προσφορά του στην κοινωνία του τόπου μας. Οι μελέτες και τα συγγράμματα του σχετικά με την μουσουλμανική θρησκεία ήταν ευρέως διαδεδομένα και παράλληλα σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Συνεπώς, δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς την πορεία και την σταδιοδρομία του μέσα στον χρόνο. Τα έργα και η προσφορά του μιλάνε από μόνα τους...συνεχίζεται

...συνέχεια

Δευτέρα 23/12/2019

            Εμείς, ως πολίτες της Θράκης θα θέλαμε να σταθούμε και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός που στιγμάτισε την κηδεία του κ. Μέτσο. Εκατοντάδες πολίτες της ορεινής περιοχής, έκπληκτοι, πληροφορήθηκαν ότι σε ορισμένα χωριά της περιοχής της Θράκης, δεν έγινε το επικήδειο προσκλητήριο στα τεμένη εις μνήμην του εκλιπόντος και κυριευμένοι από αγανάκτηση και οργή απαίτησαν εξηγήσεις.

            Η οργή τους ξεχείλισε όταν ενημερώθηκαν ότι δόθηκε σχετική οδηγία στους ιμάμηδες - μαϊμού και υποχείρια ξένων χωρών ταυτόχρονα, από τις λεγόμενες παράλληλες δομές και κάποιον αυτόκλητο θρησκευτικό ηγέτη που τους ελέγχει καθημερινά και ουδεμία σχέση με την θρησκεία μας έχει, να μην γίνει κανένα πένθιμο προσκλητήριο, σε κανένα τέμενος της ορεινής περιοχής με σκοπό ο θάνατος και η κηδεία του κ. Μέτσο να περάσει απαρατήρητη και να ατιμωθεί η μνήμη του...συνεχίζεται

...συνέχεια

Τρίτη 24/12/2019

            Πολλοί βέβαια, όπως ήταν φυσικό παρέβλεψαν την οδηγία που δίχως ίχνος ανθρωπιάς εξέδωσαν οι προαναφερόμενοι και έκαναν το πένθιμο προσκλητήριο. Παρατηρούμε επίσης, ότι πολλοί σκεπτόμενοι συμπολίτες μας προτείνουν να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε έναν δρόμο της πόλης της Κομοτηνής. Εμείς, από την πλευρά μας, ενισχύουμε την πρόταση αυτή και συμπληρώνουμε την σκέψη να δοθεί το όνομα του και σε μια πλατεία της ορεινής περιοχής της Ξάνθης ή του τόπου καταγωγής του.

            Σε δεύτερο χρόνο προτείνουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που εξέδωσαν και αυτών που ακολούθησαν την παραπάνω οδηγία με μοναδικό σκοπό να σπιλώσουν τη μνήμη του κ. Μέτσο. Η πολιτεία οφείλει να πάρει επιτέλους δραστικά μέτρα κατά των παράλληλων δομών και των υπόλοιπων θιάσων που η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία δεν συγκρίνεται ούτε με μια τρίχα από τα...γένια του κ. Μέτσο. Επιβάλλεται να ερευνηθούν εις βάθος οι προσβλητικές και ταυτόχρονα παράνομες για την χώρα μας, αλλά και για τους πιστούς μουσουλμάνους της ορεινής περιοχής δραστηριότητες τους και να καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία της πατρίδας μας καθώς επίσης και να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια για να αφήσουν ήσυχους τους πολίτες της Θράκης να συνεχίσουν την ζωή τους όπως αυτοί θέλουν.        

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)