ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ!

          Λίγες συμπληρωματικές αναφορές για την άγνωστη σε πολλούς καταγωγή των βουλγάρων που αρκετοί συνδέουν με τους κατοίκους της ορεινής περιοχής λόγω της ομοιότητας του ιδιώματος που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους. Οι βούλγαροι λοιπόν που σε κάθε ευκαιρία έσπερναν τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της ορεινής περιοχής, κατακλέβοντας, καίγοντας και καταστρέφοντας τις περιουσίες τους με φρικτά αποτελέσματα για τους αρχαιότερους κατοίκους της Θράκης, αλλά και της χώρας μας συγχρόνως.

            Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής υπέφεραν για χρόνια τα βασανιστήρια τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν φτάνοντας σε σημείο να μην θέλουν να ακούσουν καν για βούλγαρους, ακόμα και στις μέρες μας. Κι έτσι, οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής ουδέποτε είχαν ως επιλογή τους το βουλγαρικό κράτος και πάντοτε επιδίωκαν την εξαίρεση τους απ' αυτό.

            Παραθέτουμε ορισμένα επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, σε μια προσπάθεια να διαλυθούν οι όποιες απορίες των αναγνωστών μας. Κατά την κυρίαρχη θεωρία πρόκειται για τουρκικό νομαδικό φύλο καταγόμενο από την Ασία, το οποίο μιλούσε μια αρχαία τουρκική γλώσσα, πρόγονο της σημερινής τσουβασικής και σταδιακά μεταξύ 2ου - 4ου αιώνα μ. Χ. εγκαταστάθηκε στη στέπα της Αζοφικής Θάλασσας.

            Η τουρανική καταγωγή των πρωτοβουλγάρων επιβεβαιώνεται από το όνομα τους, από τη λέξη ''bulga'' που σημαίνει ''ανακατεύω'', τους τίτλους της ιεραρχίας τους όπως διασώζονται σε επιγραφές, τη θρησκεία τους που ήταν η σαμανιστική με ανώτατο ον τον Τένγκρι, το ημερολόγιο τους που ήταν δωδεκαετές και είναι ίδιο με αυτά των άλλων τουρκικών και μογγολικών φυλών της εποχής.

            Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη η γλώσσα τους δεν ήταν τουρκική, αλλά ιρανική, συνεπώς και οι ίδιοι ήταν ινδοευρωπαϊκής καταγωγής, ενώ η ύπαρξη τόσων τουρκικών στοιχείων στον πολιτισμό τους αιτιολογείται από την επιρροή των Ούννων και των άλλων τουρανικών φυλών της περιοχής. Πάντως η θεωρία αυτή είναι δημοφιλής σχεδόν αποκλειστικά στη σύγχρονη Βουλγαρία. Συμπερασματικά πλέον, μπορούμε να πούμε ότι οι Βούλγαροι, οι Ούγγροι και οι Φινλανδοί είναι τα τουρκικά φύλα της Ευρώπης.

            Λέγοντας τουρκικά, με την έννοια τουρανικά, με μογγολικές, ασιατικές ρίζες και όχι ότι έχουν κάποια σχέση με τους σημερινούς τούρκους. Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν, ότι οι θεωρίες ότι οι βούλγαροι είναι τουρκικό φύλο και ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής συνδέονται με κάποιο περίεργο τρόπο με τους βουλγάρους και συνεπώς και αυτοί ανήκουν στο ίδιο τουρκικό φύλο με τους βουλγάρους, άρα όλοι είναι τούρκοι, δεν ισχύουν και δεν αντιπροσωπεύουν την ένδοξη ιστορία των κατοίκων της ορεινής περιοχής.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)