Σάββατο 8/2/2020

                 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

          Ενημερώνουμε τους κατοίκους της ορεινής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ξάνθης, ότι από τις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως και 19 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη θα βρίσκεται στο Νομό μας ομάδα γιατρών του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης. Το πρόγραμμα επισκέψεων των γιατρών και των νοσηλευτών που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία των οικισμών, είναι το εξής:

10 και 11 Φεβρουαρίου στο Σέλερο

12-13 και 14 Φεβρουαρίου στον Κένταυρο

15 Φεβρουαρίου στο Δημάριο

16 Φεβρουαρίου στην Κοτύλη

17 Φεβρουαρίου στην Μύκη

18 και 19 Φεβρουαρίου στη Σμίνθη

            Σημειώνουμε ότι οι εξετάσεις κατά τις παραπάνω ημερομηνίες θα παρέχονται δωρεάν από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Θα εξετάζονται παιδιά από βρέφη έως 14 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος και η ενημέρωση των γονέων, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη.

            Η ομάδα των γιατρών αποτελείται από 7 ειδικότητες: Παιδίατροι, Παιδοχειρουργοί, Ορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ακτινολόγο και Ψυχολόγο. Καλό θα ήταν να εξεταστούν όλα τα παιδιά των παραπάνω ηλικιών για προληπτικούς λόγους και να ενημερωθούν κατάλληλα και έγκαιρα οι γονείς για την πορεία της υγείας τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πρόληψη σώζει ζωές!   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)