ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

          Σε συνέχεια των οδηγιών της κυβέρνησης για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας στην ορεινή περιοχή και κυρίως αυτών που επιστρέφουν από χώρες του εξωτερικού, να τηρούν με ιδιαίτερη προσοχή την αυτοαπομόνωση των 14 ημερών για να προστατέψουν καταρχάς τους οικείους τους και σε δεύτερη φάση όλους τους κατοίκους της ορεινής περιοχής.

            Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα μας και παραβιάζουν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών που τους έχει επιβληθεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

            Οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν κάποια ειδικά έγγραφα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, στα οποία θα αναγράφουν την τοποθεσία στην οποία θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια των 14'ων ημερών. Οι αρμόδιες Αρχές θα προχωρούν σε ελέγχους και όπου διαπιστώνουν ότι τα άτομα παραβίασαν την καραντίνα και δεν βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

            Η καραντίνα για άτομα που έρχονται από το εξωτερικό, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες, βασικό όπλο για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και οι Αρχές είναι αποφασισμένες να το εφαρμόσουν.

            Τέλος, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν, θα βγαίνουν από συγκεκριμένη πύλη του αεροδρομίου, ανάλογα με τη χώρα από την οποία έρχονται και εκεί θα τους δίνεται έντυπο υλικό με συμβουλές και οδηγίες που θα πρέπει να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των 14 ημερών καραντίνας.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)