ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ''ΗΓΕΤΕΣ''...

          Βλέποντας ότι περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με την επέλαση του κορωνοϊού και τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα που καθημερινά ανακοινώνονται, ο κόσμος και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής, εκφράζουν ένα και μόνο παράπονο ή καλύτερα ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Αναρωτιούνται συνεχώς που να βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί οι φαντασμένοι και μεγαλόστομοι ''ηγέτες'' της περιοχής μας. Είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε θρησκευτικοί ''ηγέτες''.

            Περισσότερο βέβαια το ερώτημα αφορά τους θρησκευτικούς δήθεν άρχοντες της Θράκης που στην πραγματικότητα πριν από λίγο καιρό είχαν μπερδέψει την θρησκεία με την πολιτική και τα οικονομικά οφέλη. Ταυτόχρονα, μπέρδεψαν και τους άλλοτε φιλήσυχους πολίτες του τόπου μας, οι οποίοι ακούγοντας τους να χρησιμοποιούν ως φίλτρο την πίστη τους, έπεφταν εύκολα στις παγίδες των ''ιερών'' λόγων τους.

            Εμείς που καθημερινά βιώνουμε όλη αυτή τη κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τα παράπονα, τις απορίες και τα ερωτήματα των συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό, ώστε να γνωρίσουν όλοι τον χαρακτήρα που έκρυβαν τόσα χρόνια οι λαμπεροί ''ρυθμιστές'' της Θράκης. Ο χρόνος, πάντοτε βάζει τον καθένα στο μέρος που ανήκει. Κάθε βασιλιά στο παλάτι του και κάθε κλόουν στο τσίρκο του.

            Ενώ διανύουμε λοιπόν, αυτήν την κρίσιμη περίοδο και ο κόσμος περιμένει ή ψάχνει να βρει μια κατατοπιστική οδηγία για να αντιμετωπίσει τα ραγδαία γεγονότα που πλήττουν τον πλανήτη, όλοι αυτοί οι κάποτε φανταχτεροί, δυναμικοί και δραστήριοι άνθρωποι ισχύος που ρύθμιζαν τα πάντα στο παρελθόν έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

            Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς και παρατρεχάμενους τους. Απόντες όλοι και από παντού. Καμία προσφορά ή έστω μια συμβουλή προς τους ανθρώπους που μέχρι χθες ήταν υποχρεωμένοι να τους υπακούν. Βουλευτές, σύμβουλοι, ιμάμηδες, αυτοεκλεγμένες σκιώδης κυβερνήσεις, μουφτήδες που εκλέχτηκαν στον ύπνο τους και όλοι οι υπόλοιποι νεροκουβαλητές τους δεν αξιώθηκαν να δώσουν μια οδηγία τουλάχιστον για το πως θα συμπληρώσουν οι πολίτες που άλλοτε τους θεωρούσαν σκλάβους τους οι ''ηγέτες'', τις βεβαιώσεις μετακίνησης τους ή πως θα στείλουνε ένα απλό μήνυμα για να μπορούν να αγοράσουν έστω ένα ψωμί.

            Το μόνο που αρκέστηκαν να κάνουν είναι, να μεταφέρουν διαδικτυακά τα χαιρετίσματα ή τις ευχές τους, ανακοινώσεις λήψης ακραίων μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό που ισχύουν σε άλλες χώρες και ηχογραφημένα μηνύματα ή δεήσεις, που προτρέπουν τον κόσμο να βασιστεί μονάχα στον Θεό και πως δεν υπάρχει κανένας άλλος να τους βοηθήσει, σε μια ξένη προς τους ανθρώπους της ορεινής περιοχής, γλώσσα.

            Με λίγα λόγια, αυτήν την περίοδο ειδικά, που όλοι στερούμαστε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, αυτοί το μόνο που μπόρεσαν να σκεφτούν και να κάνουν, είναι να μας μεταφέρουν τις άστοχες οδηγίες, ξένων προς εμάς χωρών, ξένων υπηρεσιών καθώς και τα ''ιερά'' χαιρετίσματα ξένων πολιτικών και θρησκευτικών προσώπων και όχι της χώρας μας.

            Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι δεν ξέρουν πως να φερθούν σε μια δύσκολη κατάσταση ή δεν θέλουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και τους δήθεν ψηφοφόρους τους, κοιτώντας μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα, ακόμη και τώρα. Οι ελάχιστες διαδικτυακές εμφανίσεις τους, είχαν να κάνουν για ακόμη μια φορά με τη συνηθισμένη διασπορά μίσους και διχασμού ανάμεσα σε ανθρώπους που αποτελούν το μοναδικό μοντέλο συμβίωσης στον κόσμο, μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, με μια εξευρωπαϊσμένη πίστη στο Ισλάμ.

            Δεν έχουν την θέληση να καθοδηγήσουν ακόμα και τους πιο φανατικούς θαυμαστές τους που οι περισσότεροι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους, ούτε για τις πρώτες ανάγκες τους, επειδή δεν γνωρίζουν τον τρόπο συμπλήρωσης των εντύπων μετακίνησης. Ακόμα και οι πιο στενοί τους συνεργάτες, οι δήθεν θρησκευτικοί τους λειτουργοί, οι διδάσκοντες στα παρασχολεία τους, αδυνατούν να στείλουν και ένα απλό μήνυμα, φοβούμενοι να μην κάνουν λάθος το ονοματεπώνυμο τους.

            Δηλώνουν αγράμματοι από μόνοι τους, ενώ παλιότερα ήταν τέρατα μορφώσεως. Δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα έντυπα λένε, επειδή είναι αγράμματοι, αλλά σε περίπτωση επιδόματος ή ψηφοθηρίας γίνονται λέκτορες.

            Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για την χώρα μας και την περιοχή μας έχει φέρει πολλούς ανθρώπους σε δύσκολη θέση. Ίσως είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αντιληφθούν όλοι ότι ο διχασμός και ο διαχωρισμός των αδικημένων ανθρώπων της περιοχής μας σε εθνικές, φυλετικές και πολιτισμικές ομάδες, δεν αποτελεί λύση για την βελτίωση και την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής και γενικότερα της Θράκης. Αντιθέτως, βάζει φρένο σε οποιοδήποτε βήμα γίνεται προς αυτή τη κατεύθυνση.

            Ας αναλογιστούν λοιπόν, οι εντολοδόχοι ''ηγέτες'' της Θράκης που σε κάθε ευκαιρία κατηγορούσαν και προσέβαλλαν την χώρα μας, πόση ζημιά έχουν κάνει στους ανθρώπους της περιοχής μας, περισσότερο στους δικούς τους ανθρώπους, κρατώντας τους στο απόλυτο σκοτάδι, απαγορεύοντας τους το δικαίωμα στην μόρφωση και στην ενημέρωση, λέγοντας τους τα πιο απίθανα ψέματα για να περάσουν το κλίμα μίσους που ήθελαν.

            Τους σέρβιραν ένα πολύ όμορφο πακέτο ψεμάτων, μέσω της πίστης και τώρα όλα αυτά που βλέπουν να γίνονται τους φαίνονται απαράδεκτα και αν κάποιος με καλή πρόθεση, προσπαθήσει να τους τα εξηγήσει, αμέσως χαρακτηρίζεται φρενοβλαβής, επειδή η αλήθεια τους φαίνεται εξωφρενική πλέον. Τώρα όμως, που ήρθε ο ''λογαριασμός'' και ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να αποφύγει τα χειρότερα, φάνηκε και το ''τεράστιο'' ενδιαφέρον των ''ρυθμιστών'' όλων των καταστάσεων της περιοχής μας. Φάνηκε και ο ''ατελείωτος'' σεβασμός και η εκτίμηση που τρέφουν για τους συντοπίτες τους, όπως επίσης και ο κακόβουλος χαρακτήρας τους. Θα πρέπει όλοι μας να δούμε επιτέλους την πραγματικότητα. Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση να γίνει αφορμή για να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Να εμπεδώσουν τα δήθεν ''αφεντικά'' της Θράκης, το γεγονός ότι δεν θα ζήσουν για πάντα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πλέον για όλους. Όσο δύσκολη κι είναι η αλήθεια, πρέπει να την κατανοήσουν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ακόμα και οι πιο καχύποπτοι.

            Τέλος, εδώ και μερικά χρόνια, παρακολουθούμε τους χρυσοπληρωμένους ''ηγέτες'' της περιοχής μας να διαφημίζουν ασταμάτητα και να παινεύουν τις υπηρεσίες και τις ''άριστα'' αναβαθμισμένες δήθεν δομές υγείας της γειτονικής χώρας. Ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις αντίστοιχες της χώρας μας. Ότι είναι τέλειες, ότι είναι άριστα οργανωμένες. Κανένας όμως απ' αυτούς ή από τους υποστηρικτές τους δεν είχε έως τώρα, ούτε έχει την ''καλή θέληση'' να πάει να εξεταστεί, νοσηλευτεί ή θεραπευτεί εκεί. Με το παραμικρό πρόβλημα όμως, τρέχουν για όλα τα παραπάνω στις δομές και στις υπηρεσίες της χώρας μας. Δεν θέλουν να εμπιστευτούν την υγεία τους σε μια ξένη χώρα. Η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση είναι εύκολες στα λόγια, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όσο πιο άδειος είναι ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει όταν μιλάει μάλλον. Τόσα χρόνια τους βλέπαμε να είναι πολύ άνετοι μέσα στην ψευτιά τους, μέχρι που ήρθε η στιγμή να τους στριμώξει η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί τους χαρακτήρες. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ο καθένας έχει μάθει να ξεχωρίζει και να βάζει στο περιθώριο τέτοιου είδους ''ηγέτες''.              

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)