ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!

            Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών στην Θράκη, καθώς και τις αντιδράσεις των κατοίκων της ορεινής περιοχής, παρατηρούμε μια τεράστια αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Στην αρχή, από αντίδραση και μόνο που η πολιτεία παραμελούσε την ορεινή περιοχή και τους κατοίκους της, κατέφυγαν για βοήθεια στα προβλήματα τους σε ''φερέφωνα'' γειτονικής χώρας.

            Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σχεδόν τους θεοποίησαν πιστεύοντας ότι οι πράξεις και τα λεγόμενα τους έχουν κάποια βάση. Τα ''φερέφωνα'' μεταμορφώθηκαν ταχύτατα σε ''ρυθμιστές'' όλων των εξελίξεων στην περιοχή μας, στήνοντας παράλληλα και μια καλοκουρδισμένη παγίδα προς όλους αυτούς που τους ακολούθησαν.

            Με όχημα την θρησκεία και την πίστη των ανθρώπων της περιοχής μας, δημιούργησαν ψευδαισθήσεις και όνειρα που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν ποτέ. Συγκέντρωσαν ότι χειρότερο υπήρχε στην περιοχή της Θράκης και τους ''έκαναν'' μέσα σε λίγες ώρες μόνο, ''ιερείς'' χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο.

            Αποστολή τους ήταν να διαδώσουν την νέα θρησκεία που εμφάνισαν οι ''διαμορφωτές'' της περιοχής μας, η οποία είχε να κάνει μόνο με οικονομικά οφέλη, πολιτικούς θώκους και συμφέροντα, δωρεάν εκδρομές ή ταξίδια, διανομή εκτάκτων επιδομάτων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το επίδομα των 400 ευρώ κατά τον ιερό μήνα της νηστείας των μουσουλμάνων, σε γυναίκες της πεδινής περιοχής για να φοράνε μαντήλα και σε άντρες για να πηγαίνουν κάπου κάπου στα τεμένη των οικισμών τους για προσευχή, επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν αν υπάρχει τέμενος στον οικισμό τους.

            Οι υπόλοιπες αποστολές τους είχαν να κάνουν με την χειραγώγηση των πιστών με κάλπικες υποσχέσεις, διοργάνωση χάπενινγκ στα τεμένη, κάθε είδους ψηφοθηρία, τρομοκρατία και πολλές άλλες αυθαιρεσίες που οδηγούν ή θα οδηγήσουν κάποια στιγμή σε τιμωρία. Αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα που αναφέραμε παραπάνω.

            Οι ''ρυθμιστές'' και παράλληλα ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των δραστηριοτήτων, παρακολουθούν εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας καλύτερα απ' όλους την αλήθεια, την πορεία και την εξέλιξη τους, ενώ με γνώμονα την ιστορία και την σταδιοδρομία των προγόνων τους, στο τέλος θα πουλάνε πατριωτισμό και πάλι, υπέρ της χώρας μας, όταν τα πράγματα στραβώσουν. Με λίγα λόγια, αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι απλοί άνθρωποι της περιοχής μας που για κακή τους τύχη, βρέθηκαν στο δρόμο ανθρώπων που σε κάθε περίπτωση ακολουθούν το χρώμα του χρήματος.

            Δεν τους ενδιέφερε ποτέ, ούτε τους ενδιαφέρει και τώρα η θρησκεία, η πίστη, η ανθρωπιά ή ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους τους και αυτό φαίνεται σε κάθε τους κίνηση. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ως προς την άποψη αυτή, είναι ότι κατά καιρούς ο υποφαινόμενος ''ηγέτης'' της περιοχής μας, σε αρκετές ''θρησκευτικές'' ομιλίες του προέτρεπε τους αμοιβόμενους ακροατές του να ''ψηφίζουν'' μόνο τούρκους υποψήφιους της περιοχής της Θράκης, κι ας είναι και από λάσπη'', ενώ το τελευταίο διάστημα τους ωθεί να ψηφίζουν χριστιανούς συμπολίτες μας.

            Αυτούς που σε άλλες κλειστές ''θρησκευτικές'' εμφανίσεις του, χαρακτήριζε ''γκιαούρηδες'', ''άπιστους'' και συμβούλευε τους πιστούς στα τεμένη να μένουν μακριά απ' αυτούς.

            Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο με τις δήθεν θρησκευτικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Θράκης, οι οποίες αποφασίζονται και διοργανώνονται εν μια νυκτί για να εμπεδώσουν και τα ανήλικα παιδιά τον ''σωστό δρόμο'' που κηρύττουν οι παρατρεχάμενοι του ''ηγέτη''.

            Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοιου τύπου εκδήλωση, υπάρχει μια ατελείωτη διαδικασία προετοιμασίας των φορεσιών που θα χρησιμοποιηθούν που τις περισσότερες φορές θα πρέπει να είναι παραδοσιακές στολές και στα χρώματα της γειτονικής χώρας, του εξοπλισμού, ο οποίος συνήθως αποτελείται από ξίφη, χατζάρες και μαχαίρια, των τραγουδιών και των ποιημάτων που θα εξυμνούν τις ''ηρωικές'' σφαγές που έκαναν οι Οθωμανοί.

            Η τέλεια εκμάθηση του εθνικού ύμνου της γειτονικής χώρας, ο κατάλογος των προσκεκλημένων που η παρουσία τους θα κρίνει την επιτυχία της εκδήλωσης, τους οποίους αναγκαστικά θα πρέπει να υποδέχονται ανήλικα παιδιά και πάλι με λουλούδια και τραγούδια πολεμικού περιεχομένου. Για να μετατραπεί στο τέλος σε μια παρωδία μίσους, διχασμού και διχόνοιας μέσα από την ''ιερή'' ομιλία του ''ρυθμιστή'' των εξελίξεων της περιοχής μας και να κλείσει καλώντας τους πιστούς να μην υπακούνε σε κανέναν νόμο της χώρας μας και να δηλώσουν υποταγή μόνο στο πρόσωπο του επειδή είναι ο μοναδικός που ''φέρνει τα χαιρετίσματα'' της γειτονικής χώρας.

            Όσον αφορά τους διοργανωτές αυτών των εκδηλώσεων, είναι άνθρωποι με μηδενική προσφορά στην τοπική κοινωνία, ανεκπαίδευτοι, χωρίς καμία κατάρτιση, απλά στρατολογημένοι από τους δρόμους και ανίκανοι για οποιαδήποτε εργασία.

            Κατά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών θα εφαρμόζεται και το σύστημα της αξιολόγησης στα τεμένη από ''γενικό επιθεωρητή'' που τοποθετήθηκε πρόσφατα από τον φαντασιόπληκτο ''ηγέτη'' της περιοχής μας και θα επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους ιερούς χώρους της ορεινής περιοχής για να ''επιθεωρεί'' αν γίνονται σωστά τα θρησκευτικά μαθήματα, επειδή οι ''προφέσορες'' που δήθεν διδάσκουν εκεί, παραπονιούνται συνεχώς ότι δεν τους μένει καθόλου ώρα για το μάθημα του Κορανίου!!!

            Το προηγούμενο επάγγελμα του ''επιθεωρητή'' ήταν να πηγαινοέρχεται στη Μέκκα, στη θέση κάποιων ανθρώπων που είχαν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν ''χατζήδες'', αλλά δεν πρόλαβαν να την εκπληρώσουν, επειδή έφυγαν από τη ζωή. Έναντι αδράς αμοιβής φυσικά. Από μαρτυρίες και συζητήσεις ανθρώπων της περιοχής μας, γνωρίζουμε ότι το ποσό της αμοιβής του σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε τις 8.000 ευρώ, χωρίς βέβαια να δηλώνονται κάπου. Δυστυχώς, όταν μπαίνει στη μέση το χρήμα, ορισμένοι άνθρωποι χάνουν κάθε τιμή και αξία.

            Ευτυχώς, κατά τους τελευταίους μήνες τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και σε αρκετούς οικισμούς της περιοχής μας, οι κάτοικοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και να απορρίπτουν τις ''ιερές'' εντολές του αυτόκλητου ''ηγέτη'' που δεν έμεινε φυσικά με σταυρωμένα τα χέρια. Ασκώντας τις γνωστές πιέσεις και τρομοκρατώντας αρκετούς πολίτες της ορεινής περιοχής με την απειλή του ''οικονομικού εμπάργκο'' προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

            Δυστυχώς, η απάντηση που έλαβε, δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια, αλλά μόνο με χειρονομίες. Μιλώντας για την περιοχή μας, η αλήθεια είναι ότι όντως παραμελήθηκε από την πολιτεία. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που αντέδρασαν οι πολίτες, ακολουθώντας αυθαίρετους ''ηγέτες'' που ουδέποτε είχαν σκοπό να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τα αιτήματα των απλών ανθρώπων της περιοχής μας, παρά μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα.

            Η εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών όμως, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δυστυχώς εφαρμόζεται εσκεμμένα απ' όλες τις χώρες του πλανήτη, επιδιώκοντας την αστικοποίηση των κατοίκων των ορεινών περιοχών, την οποία και πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό. Με αυτό τον τρόπο ίσως να αποφεύγονται οι πολλές δαπάνες σε παροχές και έργα στις ορεινές περιοχές. Ως παράδειγμα θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι στο σύνολο τους οι ορεινές περιοχές της γης είναι υποβαθμισμένες.

            Σίγουρα, κανένας πολίτης δεν συμφωνεί με όλα αυτά, οι αντιδράσεις μας όμως θα πρέπει να είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια της χώρας μας, ώστε να διεκδικηθούν σωστά τα αιτήματα των κατοίκων της ορεινής περιοχής μας και όχι αυθαίρετες ή παράνομες που τελικά θα οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα, τα οποία δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τον πολιτισμό που διατηρούν εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής.

            Συχνά, γινόμαστε μάρτυρες μίζερων απόψεων, παραπόνων που δεν έχουν καμία βάση κατά της πολιτείας, η οποία τα τελευταία χρόνια με αφορμή την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει αλλάξει κατά πολύ τις πρακτικές της προς την ορεινή περιοχή με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά βήματα βελτίωσης που την καθιστά σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες ορεινές περιοχές.

            Κι έτσι, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι πολλά πράγματα δείχνουν να αλλάζουν στην ορεινή περιοχή. Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, η ασφάλεια, η τάξη, η εκπαίδευση είναι μερικοί από τους τομείς που βελτιώνονται συνεχώς. Εδώ είναι και το ζητούμενο όμως, οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις των έμμισθων ''ηγετών'' της περιοχής μας, δεν σταμάτησαν, αλλά αντιστράφηκαν.

            Κι από εκεί που όλες αυτές οι παράλληλες δομές, είχαν δημιουργηθεί για να διεκδικήσουν κάποια λογικά πράγματα για την βελτίωση της ζωής στην περιοχή μας, τώρα διοργανώνουν δράσεις, ακριβώς για το αντίθετο. Μπλοκάρουν κάθε χρήσιμη κίνηση που προέρχεται από την πλευρά της πολιτείας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την ακυρώσουν.

            Με τους γνωστούς τρόπους άσκησης πιέσεων και τρομοκρατίας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εκλέξουν ή να τοποθετήσουν σε θέσεις κλειδιά, άτομα που εκτελούν τις εντολές των αυτόκλητων ''ηγετών'' στα τυφλά. Δημιούργησαν μια σκιώδη κυβέρνηση με χαρακτηριστικά ''omerta'' και αντικαθιστούν όλες τι υπηρεσίες του κράτους, ως ένα είδος σκοτεινού παρακράτους.

            Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επισκέψεις των Αστυνομικών Αρχών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δ'Σ.Σ. του Περιφερειάρχη και άλλων υπηρεσιών στους οικισμούς της ορεινής περιοχής, όπου προσπαθούν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά οι μισθοφόροι των ''ηγετών'' απαγορεύουν αυστηρά στους πολίτες να αναφέρουν το παραμικρό.

            Καλλιεργούν ένα καθεστώς Άγριας Δύσης, αποκλείοντας την ορθή ενημέρωση και γενικότερα την μόρφωση για τους κατοίκους της περιοχής μας, διατηρώντας την ανομία και την αυθαιρεσία παρασέρνοντας τους στην παραβατικότητα και τελικά σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες.

            Υποβαθμίζουν συνεχώς την κάθε ενέργεια της πολιτείας για ανάπτυξη της περιοχής μας, κατακρίνοντας, προσβάλλοντας με τους χυδαιότερους τρόπους ακόμα και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, για να δείξουν ότι διαφωνούν με όλα και να υποστηρίξουν ανάλογες ενέργειες της γειτονικής χώρας που είναι όλες σωστές, η οποία όμως τους έχει απορρίψει εδώ και 98 χρόνια , ενώ δεν τους δέχεται ούτε και τώρα, παρά μόνο ως επισκέπτες για να κάνουν τα ψώνια τους. Δυστυχώς, τα κλειστά μυαλά, έχουν συνεχώς ανοιχτό στόμα!

            Το μόνο θετικό σ' αυτή τη κατάσταση είναι ότι δεν κατάφεραν ποτέ να προσεγγίσουν ανθρώπους μορφωμένους, παρά μόνο χαμηλού επιπέδου, οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι και δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά γεγονότα ή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την νόμιμη οδό από την παράνομη. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι φυσικά ότι η γνώση κάνει τον άνθρωπο ακατάλληλο για σκλάβο.

            Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να περάσουν στους κατοίκους της περιοχής μας, απαρχαιωμένες αντιλήψεις και παρεμβάσεις ως κανονικότητα, ενώ σε μεγάλο βαθμό τις έχουν ήδη καθιερώσει. Πουλώντας ''φιλανθρωπία'' ή αλληλεγγύη αποκομίζουν κέρδη σε στρατοσφαιρικά επίπεδα.

            Με λίγα λόγια, οι πολίτες της περιοχής μας, έχουν πλέον αποδεχθεί ότι η αντιποίηση αρχής, τα παράνομα σχολεία, η μετατροπή των ιερών χώρων σε εστιατόρια και πολιτικά γραφεία, οι αυθαίρετες εκδηλώσεις, οι καταδικαστικές αποφάσεις και πολλά άλλα, ως κανονικότητα. Όσο για το πολιτικό κόστος που εδώ και δεκαετίες απασχολεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας μας, με αποτέλεσμα να διατηρείται η ατιμωρησία και η ανοχή, δεν υφίσταται πλέον για έναν και μοναδικό λόγο.

            Κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, παρατηρήθηκε το γεγονός που χρήζει έρευνας, ότι στην περιοχή της Θράκης, προηγήθηκε το κόμμα που δημιούργησαν και υποστηρίζουν οι μισθοφόροι εντολοδόχοι της γειτονικής χώρας. Οπότε οι υποψήφιοι των υπόλοιπων συνδυασμών της χώρας μας εκλέγονται δύσκολα ή δεν εκλέγονται καθόλου, κάτι που επίσης τείνει να παγιωθεί.

            Συνεπώς, δεν έχει νόημα να προσβλέπει κάποιος στους ψήφους των μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης για να εκλεγεί. Θα ήταν προτιμότερο να γίνουν επιτέλους αυτά που πρέπει, ώστε να έχουν νόημα οι προσπάθειες των νέων ανθρώπων της περιοχής μας που αντιστέκονται με κάθε τρόπο στο κατεστημένο που δημιούργησαν και προωθούν άνθρωποι περιορισμένης ευθύνης και κανείς δεν θα ήθελε να τον εκπροσωπούν εν έτη 2020.              

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)