Η ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

            Η αλήθεια είναι ότι ως λαός δείξαμε μεγάλη σοβαρότητα στην μάχη κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες της χώρας μας, τήρησαν πιστά τα μέτρα που επιβλήθηκαν και γι' αυτό ακριβώς, η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε θανάτους και κρούσματα στον παγκόσμιο χάρτη.

            Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες της Θράκης και ιδιαίτερα τους κατοίκους της ορεινής περιοχής που είναι άνθρωποι της εξοχής και της εργασίας. Τήρησαν στο έπακρο την καραντίνα και όλα τα υπόλοιπα μέτρα και ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Αρκετοί απ' αυτούς που επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού, απομονώθηκαν για 14 ημέρες με τη θέληση τους, ακόμα και σε καλύβες έξω από τους οικισμούς, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα.

            Αν και η παραπληροφόρηση και οι άπειρες ψευδής ειδήσεις που κυκλοφόρησαν το διάστημα αυτό, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην περιοχή μας, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, καθώς αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χαρακτήρα και των προθέσεων τους, όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

            Δυστυχώς όμως, η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων δεν σημαίνει ότι ο ιός εξουδετερώθηκε ή εξαφανίστηκε. Συνεχίζει να υπάρχει, να μεταδίδεται και να σκοτώνει αν δεν είμαστε προσεκτικοί και δεν ακολουθήσουμε τις νέες οδηγίες των ειδικών. Έως τώρα, τηρήσαμε το εύκολο κομμάτι των μέτρων. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο μέρος, όπου οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκες σε κλειστούς χώρους, να κρατάνε τια απαραίτητες αποστάσεις και να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις. Κάτι που είναι αρκετά δύσκολο κατά την θερινή περίοδο.

            Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε και τις ''χρυσές'' δουλειές που κατόρθωσαν να επιτύχουν, εν μέσω πανδημίας οι περιβόητοι ''ηγέτες'' της Θράκης, οι οποίοι, ενώ στην αρχή ήταν εξαφανισμένοι μιας και οι περισσότεροι ανήκουν στις ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες και προφανώς φοβήθηκαν για την υγεία, αλλά και για την χρησιμότατη ζωή τους.

            Επανήλθαν δυναμικά όμως, το τελευταίο διάστημα και με τις συχνές ιντερνετικές εμφανίσεις τους, μετέφεραν καταρχάς, τα ''ιερά'' χαιρετίσματα και σε δεύτερο λόγο τις οδηγίες πολιτικών προσώπων και υπηρεσιών γειτονικής μας χώρας, η οποία έκρυβε συστηματικά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων της από τον ιό.

            Στη συνέχεια προσκάλεσαν και έφεραν κανάλια αραβικών χωρών, έδωσαν εντεταλμένες συνεντεύξεις σχετικά με τα γνωστά θέματα για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, ενώ δεν παρέλειψαν καθόλου να επαναφέρουν στην τάξη την συζήτηση με το τηλεοπτικό συνεργείο του Al Jazeera που ορισμένες στιγμές, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσίαζαν τα θέματα, ''σφύριζε'' αλλού και έδειχνε να είναι αφηρημένο.

            Δυστυχώς γι' αυτούς, έκαναν ακόμα ένα από τα χιλιάδες λάθη τους και προσκάλεσαν ένα κανάλι της μοναδικής φιλικής χώρας προς την ''μητέρα πατρίδα'' τους, του οποίου η λειτουργία έχει απαγορευτεί στις περισσότερες αραβικές χώρες. Με λίγα λόγια, η στημένη εκπομπή τους, δεν προβλήθηκε πουθενά, παρά μόνο στην χώρα που εκπέμπει το κανάλι, όπου κανείς δεν έδωσε σημασία, μιας και δεν αντιλαμβάνονται, αλλά ούτε και ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους θέματα.

            Προσκαλούν επίσης, πρέσβεις, πρέσβειρες, πρόξενους και άλλους παράγοντες σκανδιναβικών χωρών, οι οποίες έχουν την τεράστια τύχη να μην συνορεύουν με χώρες σαν την ''μητέρα πατρίδα'' των ''ηγετών'' της Θράκης, με αποτέλεσμα οι δήθεν επισκέπτες να μην κατανοούν ούτε καν τον λόγο της επίσκεψης τους.

            Προσκαλούν από μόνοι τους και παραχωρούν συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά που ουδέποτε ασχολήθηκαν με θρησκευτικά ή ''μειονοτικά'' ζητήματα, που αποτελούν άγνωστα στοιχεία γι' αυτούς και δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτά που ακούνε με φρικτό αποτέλεσμα για τους ''ηγέτες'', οι συνεντεύξεις που πλήρωσαν οι ίδιοι να μένουν στα αζήτητα.

            Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι δεν χωρά αμφιβολία, ότι οι μέχρι τώρα τακτικές τους απέναντι στους πιστούς, απέτυχαν παταγωδώς και προσπαθούν μάταια, να βρουν άλλες διεξόδους, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να προβληθούν. Δεν είναι τυχαίες οι εκατοντάδες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επισκέψεις αυτές. Χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα απ' όλα αυτά.

            Προωθούν δηλώσεις ανθελληνικού και ρατσιστικού χαρακτήρα ατόμων που παρουσιάζονται ως καθηγητές και καθηγήτριες ιστορίας κάποιων πανεπιστημίων που αντιστοιχούν σε ΙΕΚ κομμωτικής.

            Αναπαράγουν απειλητικές και εκβιαστικές προς την χώρα μας, ανακοινώσεις ανθρώπων που επιβιώνουν με δελτία σίτισης σε τριτοκοσμικές χώρες όπου διαμένουν και δηλώνουν ''εξόριστοι πρωθυπουργοί'' της ''Ανεξάρτητης Θράκης''. Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται πλήρως, πως μπορεί να προέκυψαν αυτές οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις.

            Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τέλος, ότι η συνολική εικόνα όλων αυτών των κινήσεων έχει πάντα ως απώτερο σκοπό την ολοκληρωτική οικονομική, κοινωνική, φυλετική και πολιτιστική εκμετάλλευση των πολιτών της Θράκης, μέσω της θρησκείας και της πίστης τους, καθώς και την ολική καταστροφή της δωρεάν εκπαίδευσης και μόρφωσης που παρέχει η πολιτεία, όπως και κάθε κίνηση για βελτίωση και ανάπτυξη της περιοχής μας, από την πλευρά του κράτους.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)