Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

          Είναι γεγονός ότι συνήθως αυτοί που αισθάνονται ή νομίζουν ότι είναι δυνατοί, επιθυμούν να σβήσουν τους αδύνατους από τον χάρτη. Αναφερόμαστε και πάλι στους αδικημένους, αλλά και καταπιεσμένους από τους αυτόκλητους ''ηγεμόνες'' της Θράκης, κατοίκους της ορεινής περιοχής. Κάθε φορά που μιλούμε για τους συγκεκριμένους αυτούς ανθρώπους, κάποιοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις, εργαλειοποιώντας ακόμα και την πίστη τους ή την αθωότητα που τους διακρίνει, παρόλο που όλοι γνωρίζουν το παρελθόν και την ιστορία τους.

            Όλα τα προβλήματα των ανθρώπων της περιοχής μας, ξεκινάνε από την ανάγκη για μόρφωση και ενημέρωση, με φριχτό αποτέλεσμα να αποτελούν τον εύκολο στόχο για πολλούς επιτήδειους που μοναδικός τους σκοπός είναι το προσωπικό τους συμφέρον και η ανάληψη διαφόρων εξουσιών της περιοχής μας.

            Σίγουρα, ο καθένας είναι ελεύθερος και μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, η ακραία συνήθεια όμως να το επιβάλλει στους άλλους, είναι πολύ πιο επικίνδυνη και μπορεί να φέρει θλιβερά αποτελέσματα για όλους. Οι απόψεις και οι φήμες ότι τα ζητήματα αυτά δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν εσκεμμένα επί σειρά ετών, στην περιοχή μας, από τους παραπάνω ''εκλεκτούς'', δυστυχώς επιβεβαιώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Ως πρώτο παράδειγμα θα αναφέρουμε την επέλαση του κορωνοϊού στον πλανήτη και τις συνέπειες του.

            Σε παλιότερο κείμενο μας είχαμε αναφέρει πως ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, στην ορεινή περιοχή της Θράκης έχει διπλό και τριπλό αντίκτυπο. Η ημιμάθεια και η υποκρισία που δημιούργησαν και στη συνέχεια καλλιέργησαν οι παραπάνω ''κύριοι'' αποκάλυψαν όλα τα κενά στην διαχείριση της επιδημίας, καταρχάς από τους ίδιους, μετά από τους καλοπληρωμένους οπαδούς τους και γενικότερα από την πλειοψηφία των κατοίκων της ορεινής περιοχής.

            Σημαντικότατο ρόλο, έπαιξαν φυσικά και τα δελτία ειδήσεων με τον φρικτό τρόπο που χειρίστηκαν τα γεγονότα, δίνοντας τροφή για ακραίες συμπεριφορές στην περιοχή μας. Η ίδια καραμέλα εδώ και δεκαετίες, χωρίς έστω την παραμικρή αλλαγή. Η ύπαρξη κάποιας ''μειονότητας'' στη Θράκη τροφοδότησε λανθασμένες ερμηνείες, δυστυχώς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σημαίνει κάποιο αξίωμα με ατελείωτα προνόμια και παραχωρήσεις σε κάθε επίπεδο.

            Αντίθετα με όλα αυτά, υπάρχει και η πραγματική σημασία της λέξης που αν την κατανοούσαν, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα την ανέφεραν ποτέ. Σημαίνει μειονεξία, διάκριση και ανθρώπους που αντιμετωπίζονται με τρόπο άνισο. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περιοχή μας και γενικότερα στην χώρα μας. Οπότε δεν θα έπρεπε νε υφίσταται και ο όρος ''μειονότητα''. Η επιπολαιότητα του να επιδιώκει κάποιος από μόνος του να είναι μέλος μιας ''μειονότητας'' μέσα στην ίδια του την πατρίδα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κοινωνικό επίπεδο για έναν πολίτη μιας ευρωπαϊκής χώρας.

            Αρκετοί είναι αυτοί επίσης που χρησιμοποιούν όλα τα παραπάνω ως δικαιολογία με σκοπό να αποφύγουν μια δύσκολη κατάσταση, η οποία τους προκαλεί φόβο, όπως τα μέτρα που λαμβάνονται στην περιοχή μας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, αναμασώντας την ίδια καραμέλα, λέγοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα υπάρχουν επειδή στην Θράκη ζει κάποια ''μειονότητα'', διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αποσπώντας την προσοχή της κοινής γνώμης, θέτοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό της περιοχής.

            Οι εκφράσεις αυτές, μας θυμίζουν κάπως την εποχή που ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα ολοήμερα σχολεία στην Θράκη, όπου και πάλι επικρατούσε η ίδια λογική. Δημιουργούνται με απώτερο σκοπό να κλείσουν κάποια άλλα παράτυπα ''ιδρύματα'', σκοτεινών συμφερόντων που ανήκουν και χρηματοδοτούνται από γειτονική μας χώρα στην περιοχή μας. Συνεπώς, τα ολοήμερα σχολεία, θα δημιουργήθηκαν με τον ίδιο σκοπό και στην Κέρκυρα, στον Βόλο ή την Ιθάκη.

            Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο χειρότερα ως προς το επίπεδο ορισμένων φανατικών υποστηρικτών της παραπάνω άποψης, όταν σε προγραμματισμένους ελέγχους των Αρχών, η μόνη έκφραση που ακούγεται είναι ότι ''με ελέγχετε επειδή είμαι μειονότητα'' κι ας μη τηρείται κανένας κανονισμός ή νόμος του Συντάγματος. Όλα αυτά συμβαίνουν και είναι αποτέλεσμα της βάναυσης κακοποίησης που έχει υποστεί η αλήθεια και η ενημέρωση στην περιοχή μας.

            Οι πολίτες έχουν φτάσει σε σημείο να μπερδεύουν την απλή λογική με τον φόβο και τον δήθεν στιγματισμό τους, ακόμα και όταν πρόκειται για θέματα υγείας ή όταν δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος. Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά έχουν επιτευχθεί με τεράστιο κόπο και ζήλο που επέδειξαν οι ''ρυθμιστές'' της καθημερινής ζωής της περιοχής μας και τελικά κατάφεραν να φέρουν τους κατοίκους του τόπου σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποτιμώνται μόνοι τους κάθε φορά που προσπαθούν να συζητήσουν ένα σοβαρό θέμα.

            Είναι λοιπόν, άδικο και υποτιμητικό για έναν πολίτη ή μια ομάδα πολιτών μιας ευρωπαϊκής χώρας να επιδιώκει τόσο έντονα να κατατάσσεται ως ''μειονότητα'', ώστε να διεκδικούν πράγματα που ήδη υπάρχουν χωρίς κανέναν περιορισμό ή απαγόρευση. Εξάλλου, η διαφορετικότητα είναι πλέον σεβαστή και αποδεκτή σε παγκόσμια κλίμακα και δεν θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο μίσους, διχόνοιας, διχασμού και ρατσισμού.

            Η καλλιέργεια του μίσους και του ρατσισμού έχουν επηρεάσει και τις μικρότερες ηλικίες, οι οποίες αποτελούν επένδυση για το μέλλον. Ως προς αυτό το θέμα, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και περιγράψει πλήρως μέσα από τις ενημερώσεις μας την κατάσταση που επικρατεί στην Θράκη. Αναφέρουμε μόνο ότι τα περίφημα ''αφεντικά'' της περιοχής μας, έχουν ''ρυθμίσει'' κατάλληλα και τα θέματα της εκπαίδευσης των ανήλικων παιδιών, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια των εγκληματικών τους ενεργειών και στο μέλλον.

            Οι αγνοί, αθώοι, αγαθοί εργατικοί και φιλόξενοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής που υπήρξαν κάποτε και έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό την Θράκη, δεν υπάρχουν πια και την θέση τους έχουν πάρει κάποιοι που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μισούν και να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, εκπέμποντας την αρνητική τους ενέργεια και στις μικρότερες ηλικίες. Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της ορεινής περιοχής μπήκε σ' αυτόν τον χορό, χωρίς να ξέρει να χορεύει.

            Αρκετοί είναι αυτοί που απλά στέκονται όρθιοι, πιστεύοντας ότι ξύπνησαν κιόλας. Σίγουρα και αυτό είναι ένα από τα τρανταχτά αποτελέσματα της καταπίεσης και της τρομοκρατίας που δέχονται σε καθημερινή βάση από τους ''πλανητάρχες'' της περιοχής μας, οι οποίοι συνεχίζουν να μένουν πιστοί στο σχέδιο που τους έχει επιδοθεί, το εκτελούν άριστα και εφαρμόζουν πιστά ένα από τα βασικότερα σημεία του. Όσο καλύτερα και συχνότερα παρουσιάζουν ένα ψέμα, τόσο ως αλήθεια φαίνεται. Και αν κάποτε βγει η αλήθεια στο φως, τόσο ως ψέμα θα φαίνεται.

            Αξίζει να αναφέρουμε σ' αυτό το σημείο ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ανατραπεί μια τέτοια κατάσταση, ακόμα και στην Θράκη, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή που όπως προαναφέραμε είναι ο εύκολος στόχος για τους παραπάνω ''κυρίους''. Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να αλλάξει την αρχή. Μπορεί όμως να ξεκινήσει από εκεί που είναι και να αλλάξει το τέλος.

            Η ντροπή θα έπρεπε να ξεχειλίζει στο άκουσμα και μόνο της λέξης ''μειονότητα'' και όχι στο να την διεκδικεί ένας πολίτης μιας χώρας που του παρέχει όλα τα προνόμια και απολαμβάνει τα ίδια και παραπάνω δικαιώματα με τους υπόλοιπους συμπολίτες του.

            Τελευταία παρατηρήθηκε επίσης, η εμφάνιση μιας ακόμα μερίδας πολιτών που πιθανώς ανήκουν στους χειροκροτητές των ''ηγετών'' της περιοχής μας, η οποία επιδιώκει διακαώς να παρασύρει και να εκμεταλλευτεί τον φόβο των ανθρώπων, σχετικά με το επικίνδυνο θέμα της μετάδοσης του ιού. Με διάφορα τεχνάσματα και συνωμοσιολογικά σενάρια, διέδωσαν ψευδής ειδήσεις και στημένα γεγονότα ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένο προϊόν και ότι εμφανίστηκε για να πλουτίσουν κάποιοι που δεν τους γνωρίζει κανείς.

            Προς το παρόν, οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται κατηγορηματικά και προκύπτουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά ερωτήματα. Από τι ακριβώς πλουτίζουν αυτοί οι άγνωστοι; Τι ακριβώς πουλάνε από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή εμβόλιο για τον ιό; Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαδίδει τέτοιου είδους φήμες και να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συνανθρώπους του, εκτός αν έχει κάποιον άλλον ''ιδιαίτερο'' σκοπό. Πολύ πιθανόν, τα κρούσματα λόγω χαλάρωσης των μέτρων να βρίσκονται και δίπλα μας.

            Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν ακούνε για να καταλάβουν. Ακούνε μόνο για να απαντήσουν, χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστούν ως τραγικά ανίδεοι. Μιλούνε συνεχώς, επαναλαμβάνοντας αυτά που νομίζουν ότι ήδη γνωρίζουν. Αν ακούνε όμως, δίνοντας την κατάλληλη προσοχή, μπορεί να μάθουν και κάτι καινούριο.

            Επίσης, δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις ευθύνες των πράξεων τους, ειδικά όταν αυτές οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα. Παρουσιάζουν πάντοτε κάποιες φθηνές δικαιολογίες για να πείσουν τους υπόλοιπους ότι δεν φταίνε ποτέ εκείνοι και συνεπώς δεν τους αναλογεί καμία ευθύνη. Οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση είναι αποτέλεσμα ενεργειών κάποιου άλλου.

            Με λίγα λόγια, προσπαθούν να έχουν πάντα τον ρόλο του θύματος. Φράσεις όπως ''ατομική ευθύνη'' και ''δημόσια υγεία'' δεν υπήρξαν ποτέ στο λεξιλόγιο τους, βάζοντας σε κίνδυνο τους γύρω τους, αλλά και τον εαυτό τους.

            Σύμφωνα με όλα αυτά, ότι συμβαίνει στην περιοχή μας, είτε αυτό έχει θετικό αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, σκοπό έχει την στοχοποίηση των πολιτών. Ελάχιστοι είναι αυτοί πλέον που διακρίνονται από νηφαλιότητα και ψυχραιμία με τραγικό απολογισμό η κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς δίνοντας τις ανάλογες αφορμές στους ''αυτοκράτορες'' της Θράκης να τους παρουσιάζουν σε κάθε ευκαιρία, ως υπανθρώπους ή ανθρώπους από έναν άλλον πλανήτη.                         

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)