ΤΑ ΔΙΑΒΟΗΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

          Σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ορισμένους οικισμούς της ορεινής περιοχής της Θράκης, έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά περισσότερα απ' αυτά που έπρεπε να γίνουν. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζονται ή περιγράφονται από τους ''ειδικούς'' των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πραγματικότητα και ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, είναι γεγονός.

            Οι κινήσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης κατά της μετάδοσης του ιού που υπήρξαν στην περιοχή, ήταν μονάχα για το facebook και όπως είναι φυσικό, δεν απέφεραν κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ανάγκη για ενημέρωση από εξειδικευμένες επιτροπές και η χαλάρωση των πολιτών οδήγησαν στην σημερινή δυσμενή κατάσταση. Δυστυχώς, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

            Πολλοί είναι αυτοί επίσης, όπως οι γνωστοί υπάλληλοι γειτονικής μας χώρας που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή μας και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με κάθε τρόπο την κοινή γνώμη, θέτοντας τους όλους σε κίνδυνο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της έξαρσης του ιού σε ορισμένους οικισμούς της ορεινής περιοχής.

            Στην προσπάθεια τους αυτή, παραδέχονται μόνο ότι ο ιός υπάρχει πραγματικά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν είναι απλά ''στοχοποίηση'' και ''στιγματισμός'' από ανθρώπους που στην ουσία αφιέρωσαν την ζωή τους και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στις πιο κρίσιμες καταστάσεις για τους πολίτες της ορεινής περιοχής.

            Αυτό δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον των παραπάνω ''παραγγελιοδόχων'' για τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Είναι φανερό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, με τις κινήσεις τους αυτές και τις ακραίες συμπεριφορές τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν μεσαίωνα στην περιοχή μας, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα και αποσπώντας την προσοχή των κατοίκων από τις εξελίξεις και τα γεγονότα.

            Με τις ενέργειες τους, απέτρεψαν την ενημέρωση που είχε σχεδιαστεί να γίνει στους οικισμούς της περιοχής μας, σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας και να μην λαμβάνουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Στην ουσία προκάλεσαν την αυξημένη διασπορά κρουσμάτων που σημειώνεται σε ορισμένους οικισμούς του νομού μας. Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει καλό, τουλάχιστον ας μην κάνει κακό, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

            Με λίγα λόγια, επαναστατούν μόνο όταν θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα, χρησιμοποιώντας ακόμα και την υγεία των υπόλοιπων συνανθρώπων τους. Αυτό φυσικά, δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον τους γι' αυτούς. Προς ενημέρωση των ''κύριων'' αυτών, αναφέρουμε ότι κανείς δεν είχε προηγούμενα, ούτε είχε να χωρίσει κάτι με τους κατοίκους των οικισμών αυτών, ώστε να θέλει να τους ''στοχοποιήσει'' ή ''στιγματίσει''.

            Ούτε καν τους γνώριζαν οι ειδικοί που ήρθαν από άλλες πόλεις της χώρας μας για να τους ενημερώσουν, γνωρίζοντας μόνο πολύ καλά, ότι με την υγεία δεν παίζουν. Αυτό συμβαίνει μόνο στην περιοχή της Θράκης. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατακτήσει κάποιος την οποιαδήποτε εξουσία και να πετύχει τον σκοτεινό σκοπό του. Τα εμπρηστικά κηρύγματα των παραπάνω δήθεν ''ηγετών'' της Θράκης, δυστυχώς δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες που προσπαθούν με δυσκολία να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.

            Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα κρούσματα των συγκεκριμένων οικισμών, αλλά και η πρωτόγονη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει και συντηρήσει τόσα χρόνια, με κάθε μέσο, οι υπάλληλοι της γειτονικής μας χώρας. Οι προσβλητικές τους δηλώσεις δεν βοηθάνε σε τίποτα, απλά δυναμιτίζουν και οξύνουν τα πνεύματα, μπερδεύοντας την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα με τις προκαταλήψεις.

            Η ''σοβαρή δουλειά'' που θα έπρεπε να γίνει στην περιοχή, δεν έγινε ποτέ και οι μόνοι που δεν φταίνε γι' αυτό και στιγματίζονται άδικα, είναι οι κάτοικοι. Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και μάλλον θα συνεχίσουν να αυξάνονται, χωρίς να μπορεί κάτι να αλλάξει. Οι ευθύνες και τα λάθη σε τοπικό επίπεδο είναι πολλές και πολλά.

            Με λίγα λόγια, οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής, για ακόμη μια φορά έπεσαν θύματα του ωμού εκβιασμού, της συνειδητής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των αυτόκλητων ''ηγετών'' της Θράκης, οι οποίοι προέτρεψαν τους πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε σπίτια, με θλιβερό αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλώνεται γρήγορα και να μολύνει δεκάδες ανθρώπους. Δυστυχώς, το λάθος δεν το καταλαβαίνεις όταν το κάνεις, αλλά όταν έρθει η ώρα να το πληρώσεις.

            Αυτή είναι φυσικά και η πάγια τακτική των παραπάνω εντολοδόχων ''κυρίων'' στην Θράκη που με τις καθοδηγούμενες πρακτικές τους οδηγούν τους κατοίκους της περιοχής μας, οι οποίοι είναι και ο εύκολος στόχος, να επιζητούν μόνοι τους την απομόνωση τους, και να αρνούνται να ενταχθούν στην σύγχρονη κοινωνία, διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους, ώστε να τους παρουσιάζουν απολίτιστους και πρωτόγονους στα οποιαδήποτε κέντρα αποφάσεων.

            Ο δήθεν κοινωνικός στιγματισμός που οι περισσότεροι επικαλούνται, είναι μακροχρόνιο αποτέλεσμα τέτοιων δράσεων διασποράς μίσους, διχόνοιας και ρατσισμού που τελικά δεν επιτρέπει στους πολίτες της Θράκης να λαμβάνουν την κατάλληλη παιδεία και μόρφωση. Ποντάροντας στο θρησκευτικό συναίσθημα, ασκούν ανεμπόδιστα την επιρροή τους, μετατρέποντας την πίστη των ανθρώπων της περιοχής μας σε φανατισμό.

            Κάτι που φυσικά, τους καθιστά υπόλογους αν γίνει σύνδεση των δράσεων τους με την ταχεία μετάδοση του ιού σε συγκεκριμένους οικισμούς του νομού μας και γενικότερα με τα δυσμενή αποτελέσματα ή την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνει η περιοχή της Θράκης.

            Τεράστια η ευθύνη λοιπόν των παραπάνω ανεπίσημων παραγόντων που εκμεταλλεύονται άριστα τον σκοταδισμό που οι ίδιοι δημιούργησαν στην περιοχή και τελικά εξέθεσαν σε κίνδυνο τους περισσότερους χειροκροτητές τους. Πάντα οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν να διατηρήσουν μια εικόνα ψευδαισθήσεων. Κάποια στιγμή όμως, θα πρέπει να αναλογιστούν και τις ευθύνες τους. Πολλά τα παράπονα για δήθεν καταπάτηση δικαιωμάτων, έλλειψη χρημάτων και ενημέρωσης. Για την έλλειψη νοημοσύνης όμως, κανένα!  

            Η επένδυση στην προβολή και την διαφήμιση κι όχι στην ενημέρωση των πολιτών ήταν το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να γίνει σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι στην Θράκη τα πάντα συνδέονται με την ψηφοθηρία και το πολιτικό συμφέρον του κάθε ''εκλεγμένου''. Αναμένουμε λοιπόν... τα χειρότερα!

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)