ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

          Παρακολουθώντας προσεκτικά τα ερωτήματα και τις απορίες των αναγνωστών σχετικά με τις δημοσιεύσεις μας, οφείλουμε να δώσουμε ορισμένες εξηγήσεις. Ξεκινώντας από τις φωτογραφίες και τις εικόνες που συνοδεύουν τα κείμενα μας, ενημερώνουμε ότι είναι επιλεγμένες από το διαδίκτυο. Οι περισσότερες απ' αυτές είναι παλιές, αλλά επιλέγονται με σκοπό να αποτελέσουν ένα σαφές μήνυμα για το τί ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή της Θράκης και ορισμένες απ' αυτές αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, για την περίοδο που διανύουμε και για τους κινδύνους της μετάδοσης του κορωνοϊού. Για πολλούς τα γεγονότα αυτά είναι άγνωστα.

            Ως σύλλογος που έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα, έχουμε την υποχρέωση να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Σημειώνουμε ότι δεν είμαστε ούτε δημοσιογράφοι, ούτε και ανταποκριτές για να φωτογραφίζουμε, να βιντεοσκοπούμε και να σχολιάζουμε τα γεγονότα σε ζωντανή σύνδεση ή σε απευθείας μετάδοση, αλλά ούτε και θέλουμε να γίνουμε. Εκφράζουμε μόνο τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τα παράπονα και την δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της ορεινής περιοχής, οι οποίοι συν τοις άλλοις υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και τις πιέσεις που δέχονται σε καθημερινή βάση από το ''παρακράτος'' που έχει στήσει η γειτονική χώρα στη Θράκη.

            Μια καλά οργανωμένη και καλοπληρωμένη ''παρακυβέρνηση'' που με εργαλείο τη θρησκεία για την επίτευξη πολιτικών στόχων, έχει καταφέρει να αποτρέπει κάθε θετική κίνηση της Πολιτείας στην περιοχή μας. Η δράση της αυτή, ενισχύεται από το φιλότιμο και την καλοσύνη που διακρίνει τους κατοίκους της Θράκης και ιδιαίτερα της ορεινής περιοχής, οι οποίοι βλέποντας όλα αυτά, προτιμούν να σωπαίνουν, όχι επειδή δεν ξέρουν τι να πουν, αλλά επειδή ξέρουν τι ακριβώς να μην πουν.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)