Δεν έχει τέλος ο κατήφορος των διαμορφωτών της κοινής γνώμης στη Θράκη. Η άστοχη επανεμφάνιση, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής από τα κοινά, ενός εκ των παραπάνω, απογοήτευσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες της Θράκης και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις αναρτήσεις μας με τον καλύτερο τρόπο. Αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο αιρετό, επειδή πριν από μερικούς μήνες ήταν μέλος της κυβέρνησης της χώρας μας και εκπροσωπούσε τους πολίτες της περιοχής μας, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

            Κι εκεί που όλοι περίμεναν να προβεί σε κάποιες σημαντικές ενημερώσεις ή να πάρει κάποια θέση για τα πρωτοφανή γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο σε κάτι που ενδιαφέρει περισσότερο τον ίδιο και μερικούς άλλους του ''κύκλου'' του. Ενώ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις με έναν βαρυσήμαντο τίτλο στο κείμενο του που δήθεν αφορούσε τα προβλήματα της ''μειονοτικής'' εκπαίδευσης, στάθηκε μόνο σε ένα. Το κτιριακό πρόβλημα του μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου Ξάνθης.

            Η μόνη αιτία που θα μπορούσε να υπάρξει, μάλλον, για την κίνηση του αυτή, είναι επειδή φοιτούν συγγενικά του πρόσωπα εκεί ή επειδή αυτό το θέμα τραβάει πολλές προξενικές ψήφους. Όσο για τις τύχες των υπόλοιπων σχολείων, γονέων και μαθητών δεν ήταν και πάλι επί του παρόντος. Φυσικά δεν ήταν ποτέ, αλλά ούτε και θα είναι, αφού οι εντολές που λαμβάνονται από τα ''μεγάλα αφεντικά'' της γειτονικής χώρας δεν έχουν να κάνουν ποτέ με ουσιαστική εκπαίδευση, μόρφωση και ανάπτυξη. Δυστυχώς, η ειλικρίνεια είναι ένα πολύ ακριβό δώρο και δεν πρέπει να το περιμένουμε από όλους τους ανθρώπους.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)