ΚΥΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

          Ένα νέο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Μαζί με όλα τα άλλα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος που απασχολούν την τοπική κοινωνία, έρχεται να προστεθεί και το επικίνδυνο θέμα των λαθρομεταναστών. Σχεδόν κάθε βράδυ καταφτάνουν στους οικισμούς πολυπληθείς ομάδες λαθρομεταναστών, αγνώστων στοιχείων και προέλευσης.

            Το βάρος της υπόθεσης έχει πέσει στο μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που με το ελάχιστο προσωπικό του προσπαθεί να ανταπεξέλθει με μεγάλη δυσκολία σε όλα τα περιστατικά της περιοχής. Σημειώνουμε ότι το ένα και μοναδικό αυτό τμήμα, αντιστοιχεί σε 83 οικισμούς, κάτι που σημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα με επιπλέον προσωπικό. Κατά τις νυχτερινές ώρες, υπάρχουν μόνο δύο αστυνομικοί για ολόκληρη την περιοχή, από τους οποίους ο ένας πρέπει να μένει στο τμήμα για να ανταποκρίνεται στις κλήσεις και δεν έχει τη δυνατότητα να περιπολεί.

            Βάσιμες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, επίσης, αναφέρουν ότι ο διακινητής ή οι διακινητές μεταφέρουν τις ομάδες των λαθρομεταναστών σε κοντινούς ακατοίκητους οικισμούς, προτρέποντας τους να χρησιμοποιούν ως καταλύματα τα ερειπωμένα και μισογκρεμισμένα σπίτια τους.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)