Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΩΝΙΑ!

          Ατελείωτα παιχνίδια εις βάρος των πολιτών της Θράκης από το πολύ καλά συντονισμένο ''παρακράτος'' που έχει στήσει η γειτονική χώρα στην περιοχή μας. Με εργαλεία την πίστη και την καλοσύνη των ανθρώπων, προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα με μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσουν την περιφρόνηση απέναντι στους υπόλοιπους συμπολίτες της χώρας μας, απέναντι σε όποιον διαφωνεί μ' αυτούς, αλλά και την γκετοποίηση της ορεινής περιοχής. Επηρεάζοντας τον κοινό νου και διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη με διάφορα τεχνάσματα, κινούν τα νήματα υπογείως και προς κάθε κατεύθυνση.

            Παρακολουθώντας τόσα χρόνια την πορεία τους, παρατηρούμε ότι η μοναδική τους αγωνία για τον τόπο μας, είναι αν θα υπάρχει ''μειονότητα'', αν οι πολίτες της Θράκης θα έχουν ''μητέρα πατρίδα'', αν θα αισθάνονται κάτι για την γειτονική χώρα, αν θα γίνουν θρησκευτικές εκδηλώσεις, αν θα γίνουν ταξίδια και εκδρομές προς την γειτονική χώρα μόνο, αν και με ποιο τρόπο θα κατηγορήσουν την χώρα μας για δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και αν θα εκλεγεί ο ''δικός'' τους υποψήφιος κι ας είναι και από λάσπη, όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι στις κλειστές συγκεντρώσεις τους. Όσο για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής μας, όπως η εκπαίδευση και η μόρφωση, η ανεργία, η μετανάστευση, οι κακές συνήθειες, οι αγροτικές καλλιέργειες που εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα, ούτε λόγος.

            Μάλλον είναι καιρός, να σταματήσουν πλέον οι άνθρωποι της Θράκης να νοιάζονται για άτομα που δεν νοιάστηκαν ποτέ γι' αυτούς. Αυτό δεν λέγεται εγωισμός, λέγεται αξιοπρέπεια. Το να είσαι καλός άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεσαι τις αθλιότητες των άλλων.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)