ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

          Δεν θα ήταν κακή ιδέα να πούμε λίγα λόγια παραπάνω για τα οδυνηρά για τους ανθρώπους της περιοχής μας, κατορθώματα της ''ελίτ'' της Θράκη, όπως αυτοαποκαλείται το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι κοπιώδεις προσπάθειες τόσων ετών, πιάνουν τόπο. Χρησιμοποιώντας ακόμα και την τεχνολογία, κάτι που δεν το περίμενε κανείς, συνεχίζουν να δημιουργούν ψευδαισθήσεις στους πολίτες της περιοχής μας. Από τη μια δηλώνουν ότι αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και από την άλλη ότι παίζονται παιχνίδια εις βάρος των πιστών. Η αντίφαση και η κακή προαίρεση σε όλο της το μεγαλείο. Οι μίζεροι άνθρωποι όμως, δεν κατάφεραν ποτά να απολαύσουν τη ζωή, όπως λένε οι γηραιότεροι.

            Η καλλιέργεια της υποκουλτούρας αυτής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε είχε να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που αγωνιούν για τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Οπλισμένοι με τεράστια υπομονή που είναι το καλύτερο όπλο άμυνας, αλλά και η χειρότερη βόμβα όταν σκάσει, παρακολουθούν τις ''δράσεις'' τους. Ίσως με την στάση τους αυτή, οι πολίτες της περιοχής μας, να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλό σε όλους, έχουν όμως τη δυνατότητα να μην κάνουν κακό σε κανέναν. Οι ωραίοι άνθρωποι σίγουρα δεν είναι τέλειοι, είναι όμως αυθεντικοί και κάποια στιγμή θα δείξουν ότι η υπομονή τους δεν είναι ούτε δεδομένη, ούτε ανεξάντλητη. Δεν γίνεται να είσαι καλός με όλους, επειδή στο τέλος δεν θα είσαι καλός με τον εαυτό σου.

            Η αυτοαποκαλούμενη ''ελίτ'' της Θράκης, φαίνεται να θεωρεί τους πολίτες καθυστερημένους και αφελείς. Δεν είναι όμως. Μπορεί να παριστάνουν τους αδιάφορους ορισμένες φορές, επειδή τους δίνει την ευκαιρία να δούνε μέχρι που έχουν σκοπό να φτάσουν οι ''έξυπνοι''. Η ώρα όμως της κρίσης δεν είναι μακριά.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)