ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΆΛΛΟ ΚΑΙΡΟ

          Πριν από λίγα χρόνια η ορεινή περιοχή και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ήταν στο επίκεντρο του εμπορικού κόσμου επειδή παρήγαγε την πιο φημισμένη ποικιλία καπνού, τον ''μπασμά'' που ήταν μια από τις καλύτερες του πλανήτη. Στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι της περιοχής μας εργαζόταν και περνούσαν τις περισσότερες ώρες τους στα χωράφια. Αν και η εργασία ήταν δύσκολη, ο κόσμος ήταν χαρούμενος και η ανεργία ήταν πολύ χαμηλή. Ξαφνικά όλα άλλαξαν και το ενδιαφέρον για την απασχόληση αυτή μειώθηκε, καθώς εμφανίστηκαν ''καινούρια'' είδη επαγγελμάτων, όπως αυτά των θρησκευτικών λειτουργών και ''ηγετών'', πολιτευτών, δημάρχων, συμβούλων και το κυριότερο των... χειροκροτητών.

            Η πτώση αυτή συνεχίστηκε τόσο πολύ που πλέον το μόνο βάσανο των ανθρώπων είναι, αν θα ανήκουν σε ''μειονότητα'', κάτι που έχουμε εξηγήσει πολύ αναλυτικά σε παλαιότερα κείμενα μας, αν θα έχουν ''δικαιώματα'' που ήδη υπάρχουν, αν θα είναι τα μεγάφωνα ανοιχτά ή κλειστά, αν θα δείχνουν ανυπακοή προς την Πολιτεία και περιφρόνηση για όποιον δεν συμφωνεί με όλα αυτά. Κανείς δεν πρόσεξε ότι για να γλυτώσουν την εξαθλίωση αυτοί που δεν μπορούσαν να εξασκήσουν τις παραπάνω ''ειδικότητες'', αναγκάστηκαν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία, όπου κι εκεί τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

            Δυστυχώς, τις πιο ακριβές εμπειρίες τις αποκτά κανείς μπλέκοντας με λάθος ανθρώπους. Τα ηνία της περιοχής μας ανέλαβαν τελικά, κάποιοι εντολοδόχοι ''ηγεμόνες'' που εμφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την πραγματική ευημερία των κατοίκων της ορεινής περιοχής. Με διαταγμένες μεθοδεύσεις απέσπασαν και συνεχίζουν να αποσπούν την προσοχή της κοινής γνώμης από την πραγματικότητα με αποτέλεσμα, ενώ διανύουμε τον 21ο αιώνα, η νοοτροπία των πολιτών να βρίσκεται ακόμη στο ''1453'', γιορτάζοντας επετείους σφαγών, πολέμων, κατακτήσεων, εκστρατειών και θανάτων κάποιων δήθεν ηρώων γειτονικής χώρας. Μόνο που ο πόνος δεν θα έπρεπε να γιορτάζεται, τουλάχιστον από ανθρώπους καλοπροαίρετους, συμπονετικούς και καλοσυνάτους, όπως είναι οι κάτοικοι της περιοχής μας.       

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)