ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

          Ακόμη μια περίπτωση αφωνίας που αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα, τα σχέδια και το δήθεν ''τεράστιο'' ενδιαφέρον των αυτοαποκαλούμενων ''ρυθμιστών'' της ζωής στη Θράκη. Ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κορωνοϊός βρίσκεται πάλι σε έξαρση, οι ''πλανητάρχες'' της περιοχής μας, είναι και πάλι άφαντοι. Ούτε οι πολιτευτές, ούτε οι δήθεν θρησκευτικοί ηγέτες, ούτε οι παρατρεχάμενοι τους, αλλά ούτε και οι οπαδοί τους που ανήκουν στις παραδομές, δεν παίρνουν κάποια θέση για τις τελευταίες εξελίξεις. Φυσικά, οι κάτοικοι της περιοχής μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμφανίζονται εκ του ασφαλούς μόνο όταν όλα έχουν τελειώσει και επικρατεί ησυχία ή όταν πρόκειται για προεκλογική περίοδο. Γνωρίζουν πολύ καλά επίσης και τις ''δυσκολίες'' που αντιμετωπίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

            Από τη μια η γειτονική χώρα με τις πλουσιοπάροχες ''ενισχύσεις'' και από την άλλη η πατρίδα μας με τις ελευθερίες, τις αξίες και όλες τις υπόλοιπες παροχές. Για τον λόγο αυτόν και μόνο, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα για τέτοιου είδους άτομα που τελικά, φαίνεται να είναι σαν το κέρμα του ενός λεπτού: έχουν δύο πρόσωπα και καμία αξία. Δυστυχώς, τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στην περιοχή μας, δεν θα την καταλάβουν ποτέ. Εκτός, αν το ίδιο συμβεί και σ' αυτούς. Ίσως θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να δει και να ξέρει την πραγματικότητα ο κόσμος ή ότι δεν υπάρχει αλήθεια σ' όλα αυτά που γίνονται και όλοι έχουν δίκιο. Δεν είναι κακό να νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, κακό είναι να πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι χαζοί.

            Αυτές μπορεί να είναι οι δικές τους θεωρίες, αυτούς που αποκαλούνε ''κόσμο'' όμως, είναι άνθρωποι που σκέφτονται και έχουν κουραστεί πλέον από την υποκρισία που προσφέρουν απλόχερα, εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν μπορούν να τους ανεχτούν άλλο, μηδενίζοντας τον εαυτό τους. Η συμπεριφορά και οι δράσεις τους, είναι μάλλον, αυτά που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να δουν αυτά που πρέπει, αλλά μόνο αυτά που θέλουν αυτοί.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)