ΣΚΟΠΙΜΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

          Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ηγεσίας της γειτονικής χώρας για καταπάτηση -πάλι- των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της δήθεν ''τουρκικής μειονότητας'' που ζει στην περιοχή της Θράκης, την προπαγάνδα της οποίας αναπαράγουν κάθε τόσο όλοι οι εδώ ''εκπρόσωποι'' τους. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον, καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τους πιο αρνητικούς ανθρώπους που δε διστάζουν να προπαγανδίζουν όποιο ψέμα για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτό, ίσως δείχνει και το πόσο πολύ θέλουν ''να τα βρουν'' με την πατρίδα μας.      

            Αναφέρουν ειδικότερα, ότι η χώρα μας ''κλείνει τα σχολεία της μειονότητας'', χωρίς καν να έχουν μπει στον κόπο να βασίσουν τους ισχυρισμούς τους σε στοιχεία, που μάλλον σκόπιμα διοχετεύονται από τους κροίσους ''υπαλλήλους'' τους. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για μη τήρηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τη χώρας μας, ενώ ισχυρίζονται ότι από την πλευρά της γειτονικής χώρας τηρούνται όλοι οι όροι της. Παραθέτουμε λοιπόν, ορισμένα στοιχεία, ώστε να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. Όπως μας πληροφορούν φορείς της εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή στη Θράκη λειτουργούν 115 μειονοτικά σχολεία για περίπου 4500 μαθητές. Την ίδια στιγμή, λειτουργούν περίπου 100 δημόσια σχολεία για σχεδόν 17000 μαθητές. Οι αριθμοί -δυστυχώς γι' αυτούς- είναι αμείλικτοι και δε λένε ποτέ ψέματα. Η διαφορά και η αναλογία υπέρ των μειονοτικών σχολείων, είναι τεράστια.

            Ερχόμαστε τώρα και στους αριθμούς της γειτονικής χώρας που τηρεί, όπως λέει, όλες τις διεθνείς συνθήκες, κατά γράμμα. Το 1955 λειτουργούσαν στην Κωνσταντινούπολη 54 ελληνικά σχολεία, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο 3. Απ' αυτά τα στοιχεία και μόνο, μπορεί και ο πιο αφελής να συμπεράνει ότι τίποτα απ' αυτά που περιέχονται στην ανακοίνωση της γειτονικής χώρας, δεν ισχύει. Αν κάποια σχολεία αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία τους και συγχωνεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης ή λόγω της μείωσης των μαθητών, αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τη Θράκη. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο λοιπόν, να γίνεται αναθεώρηση του Συντάγματος κάθε φορά που εκδίδεται ένας νέος νόμος που αφορά σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να μην προβληματίζεται τόσο πολύ η ηγεσία της γειτονικής χώρας.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)