ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ''ΗΡΩΕΣ''
Συνήθως οι γηραιότεροι ''βλέπουν'' και αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις και τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο. Λέγοντας λοιπόν, ότι η μόρφωση και το ήθος δεν είναι συνώνυμα, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος να είναι ταυτόχρονα και σπουδαίος διανοούμενος και σπουδαίο κάθαρμα, θέλησαν να δώσουν ορισμένες συμβουλές προς τους ''ήρωες'' της περιοχής μας, οι οποίοι προσπάθησαν αυτή τη φορά να δημιουργήσουν κλίμα έντασης στην περιοχή, εμπλέκοντας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν, όπως πολύ σοβαρά δηλώνουν οι κάτοικοι, σκεπτόμενοι τη συνέχεια των εξελίξεων.
Η πρώτη και πολύ ουσιαστική συμβουλή προς τους ''ήρωες'' είναι, να αναρωτηθούν για ποιό λόγο ακριβώς βρίσκεται ο οικισμός τους στη θέση που είναι σήμερα. Να ρωτήσουν τους ηλικιωμένους του οικισμού τους, τί ακριβώς σημαίνει ο όρκος που δίνει κάποιος υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία. Να αφιερώσουν λίγο από τον ''πολύτιμο'' από τη διατεταγμένη υπηρεσία χρόνο τους, ώστε να ακούσουν μερικές από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων, σχετικά με τις θηριωδίες που υπέστησαν κατά την διαμονή τους σε άλλες όμορες τοποθεσίες από τους κατακτητές που διαχρονικά διεκδίκησαν την περιοχή μας και ποιοί τελικά τους προστάτεψαν ή έσωσαν και ποιοί ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν για να έχουν τώρα όλες αυτές τις ελευθερίες που συστηματικά καταχρώνται για να είναι ''ήρωες''.
Χαρακτηριστικές είναι και οι φράσεις που χρησιμοποιούνται τελευταία από τους εμπειρότερους για τέτοιου τύπου υπανθρώπους. ''Κάποτε, πριν τα κοινωνικά δίκτυα, μόνο οι οικογένειες τους ήξεραν πόσο...''επιστήμονες'' είναι''. Για ευνόητους λόγους και χάριν κοσμιότητας δε συμπληρώνουμε τα αποσιωπητικά στο τελευταίο σκέλος της φράσης τους.