ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

          Τη στιγμή που οι πολίτες της ορεινής περιοχής και γενικότερα οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ασφυκτιούν από την προπαγάνδα και την καταπίεση που υφίστανται από τους ''μισθοφόρους'' της γειτονικής χώρας, εμφανίζονται και τα παράπονα αρκετών κατοίκων της περιοχής μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους ζούνε σε άλλους νομούς της χώρας, εκτός Θράκης, για προσβλητικές συμπεριφορές εναντίον τους.

            Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δεχθεί προσβολές και απειλές στους τόπους διαμονής τους, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στη μειονότητα, ότι δήθεν προδίδουν τη χώρα τους. Ενώ πολλοί κάτοικοι της ορεινής περιοχής αποφασίζουν να φύγουν από την περιοχή μας για να γλυτώσουν μεταξύ άλλων, από τα ''στημένα παιχνίδια'' των ''βεζύρηδων'' τελικά βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογες μειωτικές καταστάσεις.

            Το να μην εκτιμάς τους συνανθρώπους σου, είναι ψυχική αναπηρία, ειδικά στην εποχή μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε. Απ' ότι φαίνεται όμως, το αίσθημα ασφάλειας είναι ακόμα σε κάποιο βαθμό ζητούμενο για πολλούς κατοίκους της ορεινής περιοχής. Πρόκειται μάλλον για συμπεριφορές προκατειλημμένων και κακώς πληροφορημένων ανθρώπων που συμβιβάζονται με το τίποτα, επειδή, πολύ απλά, δεν έμαθαν να εκτιμούν τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους, ως συνεργάτες ή ως γείτονες.

            Είναι στο χέρι όλων μας να απομονώσουμε τα κακόβουλα αυτά στοιχεία που δημιουργούν κακή φήμη στο σύνολο των κατοίκων της ορεινής περιοχής, να ανακαλύπτουμε, κατ' ιδίαν και δημοσίως, τις δόλιες εις βάρος της πατρίδας μας ενέργειες και να τους θέτουμε διαρκώς προ των ευθυνών τους. Ο χειρότερος αντίπαλος τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Γιατί είναι κρίμα μαζί με τα, λίγα, ξερά, να καίγονται και τα, πολλά, χλωρά.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)