''ΜΟΡΦΩΣΗ'' ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

          Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ορεινή περιοχή, γίνονται η αιτία συνταρακτικών αποκαλύψεων που γεννούν ερωτήματα και απορίες στην τοπική κοινωνία. Κοιτώντας με μια πιο προσεκτική ματιά το ''τρομακτικό''γεγονός της στρατιωτικής άσκησης σε χωριό της περιοχής μας, μπορεί ο κάθε πολίτης να παρατηρήσει ότι στις ανακοινώσεις, στα βίντεο και στις στημένες συνεντεύξεις των ''διαμορφωτών'' της κοινής γνώμης στη Θράκη, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη που να την σκέφτηκαν ή να την είπαν μόνοι τους.

            Με λίγα λόγια, το ''κύκλωμα'' αυτό που παραπληροφορεί τους κατοίκους της περιοχής μας, εδώ και αρκετά χρόνια, όπως το τελευταίο διάστημα παραδέχονται και αρκετοί ''συνεργάτες'' τους, δεν επιτρέπεται από τα εξ ανατολών ''αφεντικά'' τους να έχει προσωπική άποψη για οποιοδήποτε γεγονός. Τοπικοί ''δημοσιογράφοι'' και δήθεν θρησκευτικοί λειτουργοί, ακόμα και ''αρχηγοί'' κάποιου μειονοτικού κόμματος που δηλώνουν ''προστάτες'' των κατοίκων της Θράκης, απ' ότι δείχνουν τα πράγματα δεν μπορούν να αρθρώσουν ή να συντάξουν μια πρόταση, αν δεν έχουν λάβει τη σχετική εντολή.

            Το μοναδικό δικαίωμα που τους έχει παραχωρηθεί είναι να ανακαλύπτουν και να στήνουν περιστατικά και προβοκάτσιες στην περιοχή μας. Στη συνέχεια αναλαμβάνει κάποιος φορέας με έδρα στη γειτονική χώρα, που κι αυτός φυσικά δηλώνει ότι ''εκπροσωπεί'' και ''προστατεύει'' τους πολίτες της περιοχής μας, εκδίδοντας μια εντελώς φασόν ανακοίνωση με ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία και μετά την μεταβιβάζει στο ''κύκλωμα'' της Θράκης, το οποίο, με τη σειρά του την αναπαράγει σε κάθε μέσο που διαθέτει. Αποτέλεσμα όλων αυτών των κινήσεων, είναι ότι στο τέλος όλες οι ανακοινώσεις, είτε γραπτές, είτε προφορικές, περιλαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς φράσεις από όποια πηγή κι αν προέρχονται. Άψογοι στο copy-paste!

            Τέτοιου είδους ανθρώπους που απλά αντιγράφουν και διακινούν τις απόψεις κάποιων ''άλλων'' μπορεί πολύ εύκολα να τους καταλάβει ένας απλός άνθρωπος από δύο σημεία: Μιλούν για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν κι εκφράζουν γνώμη για κάτι που δεν τους ρώτησε κανείς. Όσο για τους υπόλοιπους κατοίκους της ορεινής περιοχής, απλά τους δείχνουν λίγη κατανόηση, γνωρίζοντας μάλλον το επίπεδο των γνώσεων τους. Μετά από προτροπές και την επιθυμία πολλών φίλων μας, θα συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι του ''παρακράτους'' της παραπληροφόρησης που έχει στηθεί στη Θράκη, επειδή, η αλήθεια είναι σαν το οινόπνευμα, τσούζει, αλλά είναι για καλό.       

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)