ΛΙΓΑ, ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ!

          Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας και περισσότερο οι γονείς ότι τα μέτρα που εξαγγέλλονται για τα σχολεία από τους αρμόδιους δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο, ούτε κάποιο παιχνίδι συμφερόντων. Είναι κάτι που μας αφορά όλους και ειδικά τους μαθητές.

            Παρατηρούμε ότι καθημερινά οι ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού ανανεώνονται και επικαιροποιούνται. Χωρίς να είμαστε ειδικότεροι των ειδικών, πιθανολογούμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή, τα στοιχεία και οι επιπτώσεις της μετάδοσης, αλλάζουν πολύ συχνά και με γρήγορο ρυθμό. Κάτι που δυσκολεύει τις αποφάσεις των αρμοδίων. Δυστυχώς, αυτό είναι και το νόημα της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο και μεταδοτικό ιό που συνεχώς αλλάζει μορφή, με αποτέλεσμα να καθυστερεί να βρεθεί η ανάλογη θεραπεία ή κάποιο κατάλληλο εμβόλιο.

             Ίσως ορισμένες φορές, είναι δύσκολο για όλους μας, να κατανοήσουμε αμέσως όλους αυτούς τους ιατρικούς όρους που ακούμε σε καθημερινή βάση. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να τηρούμε κανένα μέτρο, ακολουθώντας τις άσχετες ''συμβουλές'' ορισμένων ''επιστημόνων'' των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή κάποιων δήθεν ''θρησκευτικών ηγετών'' της περιοχής μας που ποτέ δεν είχαν ως προτεραιότητα την δημόσια υγεία και υπάρχουν αμφιβολίες αν γνωρίζουν και οι ίδιοι την έννοια της ατομικής ευθύνης.

            Συνεπώς, καλό θα ήταν να ακούμε προσεκτικά, μόνο τις εξηγήσεις των υπευθύνων και αν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε κάτι, θα ήταν προτιμότερο να αναζητούμε περαιτέρω απαντήσεις, παρά να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Να δώσουμε όλοι μαζί, στους μαθητές, καθώς και στις μικρότερες ηλικίες το καλύτερο παράδειγμα, ώστε να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να ζούμε προσπαθώντας να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Θα ήταν πιο σωστό, να ζούμε προσπαθώντας να εντυπωσιάσουμε τον εαυτό μας.        

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)