ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΉΡΩΕΣ

          Ρίχνοντας μια ματιά στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής μας, μπορούμε να θυμηθούμε πολλά στοιχεία από το παρελθόν που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την τοπική κοινωνία, παρά τις υπόγειες πιέσεις που δέχεται από ορισμένους δήθεν εδώ ''επαναστάτες'' να μην αναφέρεται ποτέ κανείς σ' αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία επίσημη επέτειο δεν επιτρέπουν να παρευρεθούν ''εκπρόσωποι'' των γύρω χωριών, οι ''προστάτες των αδυνάτων'' δήθεν θρησκευτικοί λειτουργοί, αιρετοί, ή κάποιοι άλλοι ''επίσημοι'' της Θράκης.

            Είναι φανερό ότι το κύριο μέλημά τους δεν είναι να μη πάθουν τίποτα οι πολίτες της περιοχής μας, αλλά να μη μάθουν. Όπως για παράδειγμα, οι δεκάδες πεσόντες από τη περιοχή μας στην περίφημη Γραμμή Μεταξά, ίσως να προκαλούσαν κάποια στιγμή τη συγκίνηση των σημερινών ''εκπροσώπων'' της Θράκης, ώστε να επιτρέψουν στους κατοίκους να ενημερωθούν για τους προγόνους τους που πέσανε την ώρα του καθήκοντος, προστατεύοντας την περιοχή, τις οικογένειες και τις περιουσίες τους από τους εκάστοτε κατακτητές. Κάποια στιγμή, επίσης, θα πρέπει να πάψουν να τους στερούν το δικαίωμα της ενημέρωσης και τη γνώση για την ιστορία του τόπου.

            Η ειλικρίνεια είναι μια λέξη που την γνωρίζουν όλοι. Ελάχιστοι είναι αυτοί όμως που την υιοθετούν. Θα μπορούσαν νε ειπωθούν πολλά γι' αυτό το θέμα, καλό είναι όμως να γνωρίζουμε τους πραγματικούς ήρωες της περιοχής μας που τα ονόματα τους αναγράφονται σε αρκετά ηρώα της χώρας μας, που έδωσαν μάχες για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και όχι για κάποιες μικροπολιτικές που κατασκευάζονται από ορισμένους, οι οποίοι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών, παρά μόνο για την εξάρτηση τους από ψευδαισθήσεις και δήθεν διεκδικήσεις, οι οποίες το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν, είναι η ύπαρξη μίσους, διχασμού και διχόνοιας.   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)