ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

          Με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία σε λίγες μέρες, όλοι οι γονείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών. Όσες αντίθετες φωνές κι αν υπάρχουν για τα μέτρα κατά τις μετάδοσης του κορωνοϊού, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των γιατρών, έστω κι αν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Ήδη η κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι τραγική, ας μην την κάνουμε χειρότερη. Πάντοτε υπήρχαν γύρω μας άτομα που ήθελαν να ξεχωρίζουν. Σαφώς, υπάρχουν και τώρα.

            Μπορεί να είναι κάποιοι διαδικτυακοί μας φίλοι ή γνωστοί που η χαμηλή τους αυτοεκτίμηση δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της πανδημίας, πιστεύοντας βλακώδεις θεωρίες συνομωσίας, προκειμένου να νοιώσουν γενικά ανώτεροι από τους υπόλοιπους, τους οποίους θεωρούν πρόβατα που πιστεύουν ότι τους λένε. Ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή λοιπόν.

            Ένα δεύτερο κρίσιμο θέμα που αφορά τους γονείς περισσότερο, είναι η απόδοση του παιδιού ή των παιδιών τους στο σχολείο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα παιδιά μαθαίνουν, απλώς όχι την ίδια μέρα και ούτε με τον ίδιο τρόπο. Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα με λίγους απλούς τρόπους. Καταρχάς, τα παιδιά χρειάζονται να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή, σε ότι κι αν κάνουν, δεν χρειάζονται φωνές, αλλά υπομονή. Έχουν την ανάγκη να τα βοηθάμε να μαθαίνουν με τον τρόπο που αυτά μαθαίνουν. Να τους δίνουμε τον χρόνο που χρειάζονται, να τα στηρίζουμε, ώστε να μην χάνουν την πίστη τους στον εαυτό τους.

            Πολύ σημαντικό είναι επίσης, όταν πέφτουν να μην γκρινιάζουμε, αλλά να τους δίνουμε κουράγιο. Δεν χρειάζεται να φερόμαστε διαφορετικά, κάθε φορά που κάνουν κάποιο λάθος, αλλά να εστιάζουμε στα δυνατά τους σημεία. Με τους σύντομους και απλούς αυτούς τρόπους, πιστεύουμε ότι μπορούν να διορθωθούν πολλά που ίσως δεν ξέραμε ότι υπάρχουν και να δώσουν την ευκαιρία στους γονείς να ανακαλύψουν χαρίσματα που ίσως δεν είχαν προσέξει.

Καλή σχολική χρονιά με Υγεία!!!  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)