ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ

            Μια ακόμη θλιβερή περίπτωση παραπλάνησης των κατοίκων της περιοχής μας, είναι η αφόρητη πίεση από όσους εκτελούν χρέη διαμεσολαβητή της γειτονικής μας χώρας να ψηφίζουν άκριτα κάποιο ''μειονοτικό'' κόμμα της Θράκης. Γνωρίζουν, βέβαια, και επιμελώς αποκρύπτουν από τους ανυποψίαστους κατοίκους της περιοχής μας ότι δεδομένου του εκλογικού νόμου, ακόμα κι αν ψήφιζαν και οι πέτρες στη Θράκη, ποτέ δεν θα κατάφερνε το κόμμα αυτό να τους εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται, δηλαδή, για χαμένες ψήφους που καταλήγουν, δυστυχώς, στον κάλαθο των αχρήστων υπέρ ενός ''κόμματος'' που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να αναρτά copy paste ανακοινώσεις της γειτονικής χώρας. Κατά τα λοιπά, πλην ωραίων φωτογραφιών με τις γνωστές ''κλίκες'' της Θράκης, κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί κάποια θετική δράση του, σίγουρα δε αναρωτιέται και για τις πηγές χρηματοδότησής του

            Από ότι φαίνεται, λίγο νοιάζονται για την εκπροσώπηση των κατοίκων μας στα κέντρα των αποφάσεων γιατί μέσα τους ξέρουν ότι, αν αυτοί εκφραστούν αληθινά, ίσως το ''κόμμα'' να χάσει τον λόγο ύπαρξης του. Περισσότερο νοιάζονται μάλλον για το τσουβάλιασμα της μειονότητας και για την προπαγανδιστική επικοινωνιακή εκμετάλλευση εκλογικών αποτελεσμάτων χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή.  

            Ο κόσμος προς το παρόν δείχνει ένα άριστο επίπεδο και αν και έχει πολλά να πει, παραμένει σιωπηλός, μπροστά από τα ανούσια ''κατορθώματα'' των ''εκπροσώπων'' αυτών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι και η σιωπή είναι μια ευφυής απάντηση και ότι δεν χρειάζεται να εξηγούν τα λάθη τους σε κάποιους ''ανθρώπους''. Η σιωπή και η απουσία τους, θα τους τα εξηγήσουν καλύτερα. Όμως, πολύ καλύτερα θα τους περάσουν το μήνυμα στην κάλπη, όσο με τον καιρό συνειδητοποιούν ότι τέτοια ''κόμματα'' αποτελούν μια ''φούσκα''.       

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)