Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

          Αξιολογώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας και ακούγοντας αρκετές συζητήσεις συμπολιτών μας, θα πρέπει να επανεξετάσουμε με κάποιο διακριτικό τρόπο με ποιούς συναναστρεφόμαστε και ποιούς έχουμε γύρω μας. Για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα μας, πολύ πιθανό να χρειαστεί να απομακρύνουμε ορισμένους τύπους ανθρώπων. Θα πρέπει να πετάξουμε από τη ζωή μας 8 τύπους τοξικών ανθρώπων.

            Σε πρώτη φάση αυτούς που κριτικάρουν συνέχεια τα πάντα και δεν προσφέρουν ποτέ τίποτα στους συνανθρώπους τους. Αντί να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, βρίσκουν καινούρια προβλήματα σ' αυτά που ήδη υπάρχουν. Κατά δεύτερο λόγο, αυτούς που ζηλεύουν. Δεν χρειάζεται να ζούμε προσπαθώντας να εντυπωσιάσουμε τους άλλους, αλλά τον εαυτό μας. Σε τρίτη φάση, αυτούς που δε νοιάζονται ποτέ για τίποτα και ειδικά για τους γύρω τους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο λόγο για να βοηθάνε. Ανθρωπιά χρειάζεται μόνο. Μετά αυτούς που το παίζουν θύματα και δεν φταίνε ποτέ για τίποτα., λέγοντας συνεχώς ''α ρε να ήμασταν Ελβετία''. Μόνο που Ελβετία γίνεσαι με πράξεις, όχι με ευχές.

            Στη συνέχεια αυτούς που σκορπάνε γύρω τους την αρνητικότητα, υποτιμώντας τα πάντα και τους πάντες. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ανώτεροι άνθρωποι κρίνουν τον εαυτό τους. Οι κατώτεροι τους άλλους. Μετά, αυτούς που σπαταλούν τον χρόνο μας με συζητήσεις που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ποτέ ένας υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Επίσης, αυτούς που είναι εγωιστές και εγωκεντρικοί. Επισημαίνουμε ότι πάντοτε η ευγένεια είναι αποτέλεσμα σωστής διαπαιδαγώγησης, ενώ η καλοσύνη στάση ζωής.

            Και τέλος, αυτούς που συνέχεια μας απογοητεύουν και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους. Θα ήταν καλύτερα λοιπόν, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να παραμείνουμε άνθρωποι. Σίγουρα θα άξιζε τον κόπο.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)