ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ
Χωρίς να θέλουμε να φανούμε υπερβολικοί και κουραστικοί, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες ενστάσεις και απορίες των κατοίκων της ορεινής περιοχής προς τους επιφανείς ''ηγέτες'' της Θράκης με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα τους και τις δήθεν διεκδικήσεις τους στα πεδία της εκπαίδευσης και των ελευθεριών στην περιοχή μας. Απ' ότι φαίνεται η συμπεριφορά τους αυτή δεν οφείλεται στην αμάθεια ή την αφέλεια τους, αλλά στην πλήρη άγνοια τους για τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας μας και οφείλουν να γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους. Δεν φτάνει που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερωθούν για τη νομοθεσία που ισχύει ξεχωριστά για κάθε τομέα και υπηρεσία, μπερδεύουν και τους πολίτες, χρησιμοποιώντας την μεγαλοπρεπή επιρροή τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Παρακολουθώντας λοιπόν την πορεία των εξελίξεων και τον βομβαρδισμό ανακοινώσεων των περίτρανων ''ηγετών'' της Θράκης στα κοινωνικά μέσα, πολλοί από τους κατοίκους έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για το τί μέλλει γενέσθαι και φτάνουν στο συμπέρασμα ότι τελικά, αυτοί οι ''κύριοι'' ακυρώνονται μόνοι τους, πέφτοντας σε αντιφάσεις σε κάθε λέξη που λένε ή γράφουν. Προς το παρόν αναφέρουμε μια απ' αυτές τις περιπτώσεις, η οποία αφορά τις ελευθερίες των πολιτών της περιοχής μας που δήθεν καταπατά η χώρα μας και είναι πολύ της μόδας το τελευταίο διάστημα για κάποιους άγνωστους λόγους!
Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση ενός εκ των ''μεγάλων αφεντικών'' που συνεχώς προσπαθεί να ''διασώσει'' τους πολίτες της Θράκης, διαμορφώνοντας ψευδή γεγονότα, τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά ζει πέρα του ποταμού Έβρου απολαμβάνοντας βασιλικές ανέσεις και προνόμια, στην ανακοίνωση του παρουσιάζει τους πολίτες της Θράκης υπανάπτυκτους, καταπιεσμένους και αναφέρει χιλιάδες καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, ενώ στο τέλος δηλώνει ότι η καθημερινή ζωή των πολιτών της Θράκης δεν έχει καμία διαφορά από αυτών της γειτονικής χώρας. Και αφού εκεί υπάρχουν ''όλες'' οι ελευθερίες, λογικά θα υπάρχουν κι εδώ, άρα δεν ισχύουν οι ''προβληματισμοί'' που εκφράζει για τους ανθρώπους της Θράκης. Για να μην πούμε ότι υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες εδώ.
Στη συνέχεια αναφέρεται στο πεδίο της εκπαίδευσης, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν γνωρίζει ή προσπαθεί σκόπιμα να δημιουργήσει για ακόμη μια φορά ψευδή εντυπώσεις, λέγοντας ότι στο νομό Ξάνθης υπάρχει μόνο ένα μειονοτικό σχολείο και 36 δημόσια, όπως και στο νομό Ροδόπης υπάρχει ένα μειονοτικό και 26 δημόσια. Αν είναι έτσι, τότε που εργάζονται οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί του μειονοτικού προγράμματος;