Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

          Άναυδους έχει αφήσει τους μουσουλμάνους της Θράκης το πρόσφατο θρασύτατο κήρυγμα των πιστών και εξαρτημένων υπαλλήλων του ''βεζύρη'' της περιοχής μας μέσα στα τεμένη κατά την προσευχή της Παρασκευής, τα οποία έχουν μετατραπεί σε πολιτικά γραφεία τα τελευταία χρόνια. Κάθε εβδομάδα ο παραπάνω δήθεν θρησκευτικός ηγέτης συντάσσει άκρως εμπρηστικές ανακοινώσεις με το μανδύα του θρησκευτικού κηρύγματος και ο κάθε ''νομπελίστας'' νεροκουβαλητής του την μεταφέρει στο κοινό τις Παρασκευές. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο

            Χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, το τυφλό του μίσος για τη χώρα μας τον οδήγησε σε ακόμη ένα ντροπιαστικό για όλους μας, παραλήρημα. Όπως και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προέτρεπε ανεύθυνα τους πιστούς να συγκεντρώνονται μαζικά σε σπίτια, για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, επειδή ''ο κορωνοϊός (που εκδηλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο) μοναδικό σκοπό έχει να βλάψει την πίστη των κατοίκων της περιοχής μας, όπου παίζονται παιχνίδια εις βάρος της Θράκης'', έτσι και τώρα προτρέπει τους γονείς των μαθητών να προτιμούν μόνο το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο της Ξάνθης και τα παρασχολεία που ελέγχονται από τις παραδομές του παραπάνω ''σεϊχη''.

            Με μια διαφορά όμως και πάλι. Λέγοντας ότι όλα τα υπόλοιπα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν αποτελούν επιλογή, επειδή είναι κρατικά ιδρύματα (και προφανώς δεν είναι υπό τον έλεγχο του) δήλωσε χωρίς ντροπή ότι και το ολοκαίνουριο Ιεροσπουδαστήριο της Ξάνθης είναι ακατάλληλο να προσφέρει θρησκευτική εκπαίδευση. Αυτό φυσικά ήταν ότι χειρότερο έχει ακουστεί εδώ και 50 χρόνια από θρησκευτικό λειτουργό. Ήταν κάτι που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των άφωνων ακροατών, οι οποίοι πλέον ζητάνε κι αυτοί την παρέμβαση των Αρχών, επειδή όπως λένε ''όλοι οι νόμοι σταματάνε στον ποταμό Νέστο''. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ακόμη, πως γίνεται να είναι ακατάλληλο το Ιεροσπουδαστήριο να παρέχει Θρησκευτική εκπαίδευση που είναι το κατ' εξοχήν θρησκευτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και την ίδια στιγμή να είναι κατάλληλα για θρησκευτική εκπαίδευση τα γενικά σχολεία της περιοχής μας. Μάλλον χωνεύεται δύσκολα ότι κάθε χρόνο το Ιεροσπουδαστήριο της Ξάνθης αυξάνει τις εγγραφές του προσφέροντας μετριοπαθή ισλαμική εκπαίδευση μακριά από πολιτική κατήχηση.

            Τέλοσπάντων, ο κόσμος ζει και σκέφτεται στον 21ο αιώνα αποφεύγοντας τη νοοτροπία του 1453 και λόγο για τα μέτρα κατά της μετάδοσης του ιού που είναι αδύνατο να τηρηθούν στα Μειονοτικά Γυμνάσια - Λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής, επειδή όπως γίνεται γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι υπεύθυνοι των σχολείων αυτών διατηρούν τμήματα άνω των 35 μαθητών, κάτι που κατά τους ειδικούς αποτελεί υγειονομική βόμβα για την περιοχή. Για τους λόγους, όμως, που προέκυψαν τα προβλήματα αυτά, θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά σε επόμενες ενημερώσεις μας με στοιχεία που ελάχιστοι γνωρίζουν.

            Πάντως, μπροστά στην αρρώστια και στον θάνατο δεν υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα και φαινόμενα ανυπακοής. Η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους να πράξει τα αυτονόητα και να προστατέψει τουλάχιστον τα ανήλικα παιδιά της περιοχής μας. Όσο δε αφορά τους ''θρησκευτικούς ηγέτες'' της περιοχής μας, κανέναν πλέον δεν μπορούν να πείσουν ότι τους νοιάζει η θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών, παρά μόνο το μάντρωμα και η πλύση εγκεφάλου τους.      

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)