ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι , ότι πολλοί είναι οι σπουδαγμένοι, αλλά λίγοι οι μορφωμένοι. Βλέποντας ότι οι υπαγορευμένες δηλώσεις των ''υπαλλήλων'' της γειτονικής χώρας εξελίσσονται σε διαρκή πανδημία παραπληροφόρησης με σκοπό να παρασύρουν για ακόμη μια φορά τη κοινή γνώμη σε εσφαλμένα συμπεράσματα, πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις που τόσο επίμονα επιζητούν από την Πολιτεία για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν υπάρχουν σε αρκετά επίσημα έγγραφα που δεν έκαναν τον κόπο να αναζητήσουν. Το να μιλάς είναι το μόνο εύκολο, να αποδεικνύεις με επιχειρήματα και τεκμήρια τα λεγόμενα σου είναι το δύσκολο.
Σίγουρα κανείς μας δεν θα ήθελε να αποκαλούνται κάθε λίγο και λιγάκι ''χειραγωγημένοι πολίτες'' οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής, εξαιτίας κάποιων ανθρώπων που, ενώ κάποτε μπήκαν στη καρδιά των κατοίκων, τώρα ξεφτιλίζονται στα μάτια τους. Πλέον, αρκετοί είναι αυτοί που τους χαρακτηρίζουν αξιολύπητους και στηρίζουν την άποψη ότι, αν συνεχίσουν την ίδια τακτική δεν θα χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη τα λεγόμενα τους, επειδή θα έχουν γελοιοποιηθεί τελείως. Χωρίς αίσθηση ευθύνης εκδίδουν και διανέμουν ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν δήθεν ερωτήσεις και απορίες των πολιτών, ενώ στην ουσία πρόκειται για δικές τους, εντελώς άσχετες απόψεις.
Η απάντηση στη πρώτη ερώτηση της ανακοίνωσης που εξέδωσαν πρόσφατα οι ''υπεύθυνοι'' του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης, είναι ότι οι εκπρόσωποι του ΟΙΕΛΕ ήρθαν να κάνουν αυτοψία για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19 που δεν υπήρχε ούτε το 2016, ούτε και παλιότερα, όταν το Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξάνθης ήταν υπό ιδιωτικό καθεστώς και δεν είχε κανένα δικαίωμα να απαιτεί λύσεις από την Πολιτεία για θέματα που είναι αρμοδιότητα του ιδιοκτήτη και τώρα της Σχολικής Εφορείας, η οποία εισπράττει δίδακτρα 280,000 ευρώ από τους μαθητές για να καλύπτει τις ανάγκες του. Κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, αλλά για κάποιους περίεργους λόγους, δεν συζητιέται ποτέ και πουθενά. Το σωστό είναι, όταν διεκδικεί κάποιος κάτι, να αναφέρει όλα τα στοιχεία και όχι μόνο αυτά που τον βολεύουν. Επομένως, η επιτροπή της ΟΙΕΛΕ δεν ρώτησε για το κτίριο και τον αριθμό των αιθουσών που διαθέτει το σχολείο, δεν είναι κατασκευαστική εταιρεία, αλλά για τον υπερβολικό αριθμό των μαθητών που στοιβάζονται στις αίθουσες και στα υπόγεια του κτηρίου.
Στην επόμενη παραπλανητική ερώτηση της ίδιας ανακοίνωσης, της Σχολικής Εφορείας δηλαδή, η οποία απαρτίζεται από δήθεν ''σπουδαγμένους'' που τάχα συνέταξαν την ανακοίνωση, η απάντηση είναι πολύ πιο απλή, μιας και ο νόμος του 1996 καθορίζει τον τρόπο εγγραφής των μαθητών στα Μειονοτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Θράκης: οι εγγραφές θα πρέπει να γίνονται με κλήρωση κάθε χρόνο με ανώτατο όριο τους 30 μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη και την υλικοτεχνική υποδομή και τη χωρητικότητα των παραπάνω σχολείων. Ο νόμος υπάρχει, ισχύει και περιμένει να τηρηθεί.
Συνεπώς, αν δεν είχε παραβιαστεί ο νόμος αυτός δεν θα υπήρχαν και τα σημερινά προβλήματα που έχουν μετατραπεί σε καραμέλα κάποιων που μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν να κάνουν με παιδιά. Το χειρότερο είδος ανθρώπου τελικά, είναι αυτό που σε φορτώνει με τύψεις και ενοχές για να καλύψει τη δική του ανευθυνότητα και ανεπάρκεια.