ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

          Όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες μέρες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνέχεια σχετικού προγράμματος του 2017, αλλά με απλούστερες διαδικασίες αυτή τη φορά, γίνονται ενέργειες για παροχή τηλεοπτικού σήματος ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς της ορεινής περιοχής. Δηλαδή σε περιοχές που ακόμη και σήμερα δεν έχουν σήμα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού και την εγκατάσταση του με οκτώ χρόνια εγγύηση.

            Το πρόγραμμα θα αφορά σε 103 οικισμούς του νομού Ξάνθης, ενώ υπάρχει σχεδιασμός να προστεθούν επιπλέον οικισμοί αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της επιχορήγησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ. Η διαδικασία προβλέπεται εξαιρετικά απλή, καθώς οι πολίτες θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν θα απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες. Στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος οι πολίτες μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημα τους, συνοδευόμενο από έως και εφτά δικαιολογητικά. Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά και ο καθένας θα μπορεί να το κάνει και μόνος του.

            Για όλη τη διάρκεια που θα ισχύει το πρόγραμμα δεν θα προβλέπεται κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση με τη μορφή συνδρομής. Οι ημερομηνίες έναρξης των αιτήσεων, αλλά και ειδικότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και αναμένονται το προσεχές διάστημα.

            Εκτός από τα μεγάλα χωριά και τους οικισμούς της ορεινής περιοχής που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα, όπως: η Πάχνη, ο Κένταυρος, το Ωραίο, η Μύκη, η Σταυρούπολη, το Νεοχώρι, ο Δαφνώνας, το Καρυόφυτο ή η Γλαύκη, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μικρότεροι οικισμοί και περιοχές, όπως: το Κότινο, το Προσήλιο, ο Κύκνος, τα Κομνηνά, το Στήριγμα, το Ρεύμα, το Πίλημα, ο Λειβαδίτης, το Λυκοδρόμιο, η Γοργόνα το Ιωνικό ακόμα και το Δασικό Χωριό. Η δράση θα αφορά και σε χωριά της ορεινής Ροδόπης και του Έβρου. Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση, μόλις ανακοινωθούν σχετικές λεπτομέρειες.      

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)