ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

          Μια σοφή και εύστοχη ρήση του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας  (δημοκρατίας κατ' ευφημισμό) είναι η εξής: ''Ο άνθρωπος που πουλάει την πατρίδα του, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για θρησκεία, πίστη και τιμή''. (Vatanını satan insan, dinden, imandan ve namustan asla bahsedemez.)

            Όπως είναι γνωστό στη περιοχή της Θράκης διοργανώνονται διάφορες ''ημέρες μνήμης'' και αρκετές ''εθνικές εορτές'' προς τιμήν του παραπάνω ηγέτη, αλλά κανείς δε φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τα αποφθέγματά του, όπως το παραπάνω. Ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο, λοιπόν, η παρακρατική οργάνωση που προσπαθεί να κρατά υπό τον έλεγχο της τους πολίτες της Θράκης να αναφέρεται σε ολόκληρο το ''ιστορικό πακέτο'' της γειτονικής χώρας και όχι μόνο σε ό,τι κατά περίπτωση τη συμφέρει και εξυπηρετεί το αφήγημά της.

            Καλό θα ήταν, επιπλέον, να διαβάσουν και λίγες αλήθειες για τη χώρα που δήθεν εκπροσωπούν στην περιοχή μας. Η καραμέλα των ''δίκαιων διεκδικήσεων'' της που κατά τα λεγόμενα των ''αρχηγών'' της παραπάνω οργάνωσης, προβλέπονται απ' όλες τις διεθνείς συνθήκες, ενώ ήδη απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στο ακέραιο είναι καιρός να πάψουν να τη γλύφουν και να εξηγήσουν στους πολίτες ότι όλα αυτά που υποστηρίζουν αναφέρονται μόνο - όπως ομολογούν και οι ειδικοί της γειτονικής χώρας - σε κάποια πρακτικά των διεθνών συνθηκών, τις οποίες επικαλούνται μέρα και νύχτα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγαλύτερη ισχύ τα πρακτικά των συζητήσεων από τα επίσημα άρθρα των διεθνών συνθηκών και από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας με τη γειτονική χώρα.

            Στην εποχή μας, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής μας διαβάζουν, μαθαίνουν, ρωτούν, ψάχνουν και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Οπότε δεν είμαστε αγενείς, λέμε απλά αυτά που κάποιοι άλλοι δεν έχουν τα κότσια να πούνε. Τόσα χρόνια σιωπής, ίσως κρύβουν αλήθειες που ορισμένοι δεν μπορούν να αντέξουν.

            Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, παρά τις όποιες κινήσεις απελπισίας του παρακράτους, το οποίο στην πραγματικότητα εκθέτει και ντροπιάζει πολλούς από τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης. Συνήθως, το θαυμαστικό όταν γκρεμιστεί γίνεται τελεία και παύλα. Από εμπειρία και μόνο γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που δαγκώνουν το χέρι που τους ταϊζει, καταλήγουν να φιλούν τα παπούτσια που τους κλωτσάνε.   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)