Η ''ΔΥΝΑΜΗ'' ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

          Η κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη είναι πλέον γνωστή. Οι μέθοδοι και οι τακτικές του παρακράτους της γειτονικής χώρας είναι κι αυτές γνωστές. Το τελευταίο διάστημα, όμως, εμφανίζονται και νέες μέθοδοι χειραγώγησης και τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής μας.

            Κατ' αρχήν, η ''τιμωρία'' που πρόκειται να υποστούν οι μουσουλμάνοι στον...''άλλο κόσμο'', αν έχουν γνωριμίες, επαφές, συνομιλίες, συναλλαγές ή σχέσεις με χριστιανούς συμπολίτες μας, το οποίο μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στον πιο αφελή.

            Επίσης, το ''βάφτισμα'' και η απόδοση ταυτότητας, χωρίς καν να ρωτάνε τον ενδιαφερόμενο. Μιλώντας ως εκπρόσωποι του συνόλου των κατοίκων της περιοχής μας, τους βαφτίζουν συλλήβδην μειονότητα της γειτονικής χώρας. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν απαγορεύεται σε κανέναν πολίτη της χώρας μας να λέει αυτό που αισθάνεται. Η λέξη, εξάλλου, το λέει από μόνη της: όποιος τη χρησιμοποιεί, μιλάει αποκλειστικά για τον εαυτό του και όχι εξ ονόματος όλων των συμπολιτών του. Όπως για παράδειγμα το ''αυτογκόλ''. Αυτό είναι άδικο για τους υπόλοιπους που μπορεί να αισθάνονται διαφορετικά.

            Με λίγα λόγια, δε γίνεται να μας ''αυτοπροσδιορίζει'' κάποιος άλλος χωρίς τουλάχιστον τη σύμφωνη γνώμη μας. Ο καθένας μπορεί και είναι ικανός να αποφασίζει και να κάνει τις επιλογές που θέλει. Αν είναι αυτός ο νέος τρόπος πλύσης εγκεφάλου των αυτόκλητων σωτήρων μας, θα προτιμούσαμε μάλλον τα δήθεν ''βασανιστήρια'' και ''καταπιέσεις'' της Πολιτείας.

            Όσο για τις τιμωρίες που θα υποστούμε στον ''άλλον κόσμο'', θα μπορούσαμε να πούμε ότι ούτε γι' αυτό είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν και καλό θα ήταν να μην αναφέρονται σε θέματα που δεν γνωρίζουν. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς προπαγάνδα και θρησκεία πάνε πακέτο. Να μη ξεχνούν ότι ο δρόμος που πάει προς τα πάνω, είναι ο ίδιος δρόμος που πάει και προς τα κάτω. Όλα έχουν τα όρια τους και κανείς δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να παίζει με την πίστη των ανθρώπων.        

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)