''ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ'' (ΜΕΡΟΣ Β')

            Δε χρειάζεται να είναι κάποιος διάνοια για να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Περισσότερο μοιάζει με μια αποκεντρωμένη υπηρεσία της γειτονικής χώρας για να διοχετεύει συστηματικά και οργανωμένα την επίσημη γραμμή της για τη Θράκη. Προσεκτικά επιλεγμένες "ειδήσεις", προκάτ αναλύσεις και θεματολογία που ελάχιστα ενδιαφέρει τους μουσουλμάνους της Θράκης στην καθημερινότητά τους, παρά μόνον αυτούς που πολύ γλαφυρά έχει περιγράψει γνωστός αρθρογράφος της Θράκης ως κλίκα.

            Ιδιαίτερα ανησυχητική, επιπλέον, είναι η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να χωρέσει στο ιδεολόγημά τους, η οποία μετατρέπεται στις περισσότερες των περιπτώσεων σε καθαρή προπαγάνδα. Νωπό είναι το παράδειγμα της "επίθεσης των κομάντο στους τάφους των μουσουλμάνων στη Γλαύκη και της τρομοκράτησης των κατοίκων από το Στρατό", το οποίο ήταν τόσο εξόφθαλμα στημένο και ψευδές που μέσα σε λίγες μέρες έφτασε μέχρι και στα χείλη του Προέδρου της γειτονικής χώρας για να εργαλειοποιηθεί πολιτικά καταλλήλως! Βέβαια, αν ψάξουμε και για άλλα παραδείγματα, δεν θα ασχολούμαστε με τίποτε άλλο για τον επόμενο μήνα.

            Οχυρωμένοι πίσω από τις ελευθερίες ενός δυτικού, ευρωπαϊκού κράτους που τους δίδει δικαιώματα (και δυστυχώς ανέχεται την κατάχρησή τους) προστατεύοντάς τους ταυτόχρονα από ένα καθεστώς αυταρχικότητας, ανελευθερίας και υποταγής (όπως συμβαίνει ανατολικά του Έβρου), έχουν αποδυθεί σε μια συστηματική εκστρατεία μίσους προς τη χώρα μας, για την οποία ποτέ έως σήμερα δεν έχουν βρει να πούνε μια καλή λέξη. Όπως, για παράδειγμα, τον περασμένο Μάρτιο που δε βρέθηκε ούτε ένας θετικός σχολιασμός, ούτε μια ανάλυση περί δικαίου για τη χώρα μας, όταν η ''μητέρα-πατρίδα'' τους έκανε απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ως σφαίρες ανθρώπινες ζωές (ίσως ενδόμυχα κάποιοι να ήλπιζαν διαφορετική κατάληξη). Μοναδική τους έγνοια φαίνεται να είναι το να κρατάνε διαρκώς "μαλωμένους" χριστιανούς και μουσουλμάνους και να "ανακαλύπτουν" υποχθόνιες εκστρατείες εξαφάνισης της ("τουρκικής" πάντοτε, για να μην ξεχνιόμαστε) μειονότητας.

            Δυστυχώς για αυτούς κι ευτυχώς για τους κατοίκους της περιοχής μας έχουν καταντήσει τόσο γραφικοί και προβλέψιμοι που μόνο μεταξύ τους διαβάζονται. Ο κόσμος έχει καταλάβει τί ρόλο εξυπηρετούν στη Θράκη και για ποιούς εργάζονται και ο μόνος λόγος που καμιά φορά τους ξεφυλλίζουν είναι για να επιβεβαιώνουν την αυταπόδεικτη παραπάνω αλήθεια. Καθημερινά αποδεικνύουν ότι δε νοιάζονται για την ανάδειξη των πραγματικών θεμάτων της μειονότητας -όπως κάθε σωστός δημοσιογράφος θα έπραττε- αλλά για την πλύση των εγκεφάλων των (ελάχιστων ευτυχώς) αναγνωστών που τους παίρνουν στα σοβαρά.  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)