Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΗΜΟΣ

          Την ώρα που ο πλανήτης φλέγεται από το δεύτερο κύμα του φονικού ιού, οι παραδομές της Θράκης συνεχίζουν απτόητες τις ανακοινώσεις μίσους κατά της χώρας μας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του Καντηλιού για τη γέννηση του Προφήτη μας, διανεμήθηκε και διαβάστηκε στα τεμένη ένα ''ευχετήριο μήνυμα'' του ''βεζίρη'' της περιοχής μας που μόνο θρησκευτικού περιεχομένου δεν ήταν (ως συνήθως).

            Στην προσπάθειά του να κρύψει τον διακαή του πόθο να ''αναλάβει'' ως Μουφτής Ξάνθης, είδε τη συγκεκριμένη γιορτή σαν ευκαιρία να κατηγορήσει και πάλι τις επιλογές της χώρα μας. Στόχος του αυτή τη φορά πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της εκλογής των Μουφτήδων. Βαρύ μάλλον το ψυχολογικό χτύπημα για τον ίδιο που πλέον έχασε κάθε ελπίδα για τα φιλόδοξα σχέδιά του. Όχι ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ενδιέφερε τους πιστούς, αλλά η ανάγνωση του έγινε στην τελευταία φάση της προσευχής και οι πιστοί δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν, αναγκαζόμενοι να υποστούν την ανάγνωση του ''μηνύματος'' σε άπταιστα συλλαβιστά της γειτονικής γλώσσας, που τόσο καλά οι ακόλουθοί του ξέρουν να χειρίζονται.

            Αναρωτιόμαστε, όμως, σε ποιά χώρα του κόσμου οι πολίτες εκλέγουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη; Και γιατί δεν εκλέγεται στη ''μητέρα-πατρίδα'' του ''βεζίρη'' τουλάχιστον; Αν και οι απαντήσεις είναι ήδη γνωστές, γιατί το επιδιώκει τόσο έντονα στη χώρα μας, την οποία δε συμπαθεί και αισθάνεται ξένος και αδικημένος; Γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο; Μάλλον κάποιο άλλο ένοχο μυστικό κρύβεται σ' αυτήν την ιστορία και δε χρειάζεται να είσαι ντετέκτιβ για να το καταλάβεις...

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)