ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Πώς θα πάτε το παιδί σας στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο

          Πρώτη εργάσιμη μέρα, χθες, υπό το καθεστώς της νέας καραντίνας και παράλληλα πρώτη μέρα στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία. Τα δεδομένα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και οι προσπάθειες των αρμοδίων και των ειδικών για διευκρινήσεις και περαιτέρω οδηγίες αυξάνονται, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στις απαραίτητες μετακινήσεις τους χωρίς να παρανομούν. Σίγουρα η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει και πάλι, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που απ' ότι δείχνουν τα πράγματα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο. Είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα χωρίς να κάνουμε κατάχρηση των δυνατοτήτων που μας δίνονται. Πάντα σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις παρουσιάζονται δυσκολίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται στην πορεία, καλύπτοντας ένα-ένα τα κενά που προκύπτουν.

            Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (7/11) λοιπόν, η χώρα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς νέου lockdown, με τα SMS και τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνηση των πολιτών να επιστρέφουν. Πρόβλεψη για άδεια μετακίνησης υπάρχει για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Συμπληρώνονται από τους γονείς ενώ πρέπει να φέρουν την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι διευκρινίστηκε και τι ισχύει για τους μαθητές που μετακινούνται με ταξί. Στο όχημα θα μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα άτομα, με τους μαθητές να υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την σχετική βεβαίωση από τον διευθυντή του σχολείου.

            Όσο αφορά τους γονείς και τους κηδεμόνες που θα συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολείο, θα πρέπει πέρα από τη σχετική βεβαίωση των παιδιών, να στείλουν με SMS τον κωδικό «4» στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών με την επιλογή ''4'' και πάλι

            Σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, καθώς και το συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)