''ΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ''

          Απ' ότι φαίνεται το παρακράτος της Θράκης δείχνει να έχει εξελιχτεί σε μετρ ψυχολογικών επιχειρήσεων με τα ''στημένα'' περιστατικά σε βάρος κάποιων πρωτοκλασάτων στελεχών του. Συνήθως μετά από μια σχετικά μακροχρόνια αποχή από την επικαιρότητα εμφανίζονται ξαφνικά ως θύματα ρατσιστικών εγκλημάτων, στοχοποίησης, τρομοκράτησης και εκβιασμών ζητώντας τη συνδρομή των Αρχών (ναι, αυτών που υβρίζουν καθημερινά και δεν αναγνωρίζουν) ή κατηγορώντας τες για αμέλεια, αν δε ''διαλευκάνουν'' τα εγκλήματα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Πάντως, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πρέπει να είσαι διάνοια για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι φαίνονται κάπως ύποπτα τα γεγονότα, αν πράγματι συνέβησαν όπως τα λένε, ή σκηνοθετήθηκαν με μαεστρία. Όπως, όμως, μας εκμυστηρεύονται πολλοί κάτοικοι της ορεινής περιοχής, κανείς πλέον δεν τους δίνει σημασία (πλην των κλασικών χειροκροτητών τους), αφού είναι εξόφθαλμο ότι παριστάνουν τα κατατρεγμένα θύματα για λίγες ώρες δημοσιότητας, για επιβεβαίωση της υπαλληλικής τους σχέσης για να κερδίσουν το μερίδιο τους από τα πλούσια κονδύλια γειτονικής χώρας.

            Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η θυματοποίηση του ''βεζίρη'' της Θράκης. Κάποιοι ''άγνωστοι εξτρεμιστές'' έγραψαν όντως προσβλητικά συνθήματα εναντίον της χώρας της καρδιάς του στο ασανσέρ της πολυτελούς πολυκατοικίας του. Το περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες δημοσιεύθηκε με τις συνήθεις copy-paste ανακοινώσεις σε όλους τους γνωστούς ''συλλόγους - φορείς της μειονότητας'', οι οποίοι έσπευσαν αυθόρμητα να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους για το φοβερό αυτό συμβάν. Κινήσεις που προκάλεσαν απορίες στην ορεινή περιοχή, όπου αρκετοί κάτοικοι εξέφρασαν την άποψη ότι μάλλον κι αυτό είναι στημένο όπως πρόσφατα στη Γλαύκη.

            Αν, όμως, παρατηρήσει κάποιος το ''περιστατικό'' προσεκτικότερα, θα διαπιστώσει ότι τα στοιχεία δεν πολυκολλάνε. Εν μέσω lockdown που όλοι είναι στα σπίτια τους, βρέθηκε ένας ''φανατικός ρατσιστής'' που μπήκε σε μια οικοδομή (που κατοικείται μόνο από μέλη της μειονότητας) ρισκάροντας την υγεία του και το πρόστιμο, ενώ ήξερε εκ των προτέρων ότι ο ''βεζίρης'' απουσιάζει στο χωριό του; και αφού γράφτηκε στο ασανσέρ, γιατί αφορά μόνο σε αυτόν; δε μένουν άλλοι στην οικοδομή; γιατί δεν το έγραψε στην πόρτα του; Μήπως, τελικά, ο ''πλανητάρχης'' της Θράκης ήθελε να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά στον κόσμο την παρουσία του και τις γνωριμίες του; Αν σκεφτούμε ότι τα τεμένη είναι κλειστά λόγω της πανδημίας και οι πύρινοι λόγοι του κατά της χώρας μας δεν ακούγονται πουθενά, δε μας φαίνεται απίθανο.

            Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια κακοστημένα περιστατικά υπήρξαν στο παρελθόν και μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όποτε ο ''επίτροπος'' της γειτονικής χώρας αντιλαμβάνεται ότι οι πιστοί παρεκκλίνουν από τις ''ιερές'' εντολές του και δεν τον ''υπακούνε''. Πρέπει συχνά να φοβερίζουμε τη μειονότητα, μην ξεστρατήσει. Και κάτι άλλο, πάντως, μας προκαλεί το ενδιαφέρον: η ιλιγγιώδης ταχύτητα αντίδρασης του υπόλοιπου παρακράτους της περιοχής μας, αλλά και του συμπαθούντος εξωτερικού, κάτι που κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται μήπως το σενάριο της επίθεσης και οι ανακοινώσεις συμπαράστασης ήταν ήδη σε κάποιο συρτάρι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να βγουν, ιδίως στους ανήσυχους καιρούς που ζούμε...          

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)