ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

          Η σωστή, τακτική και ολοκληρωμένη ενημέρωση ήταν κάτι που πάντα έλειπε από τον κόσμο της περιοχής μας. Οι ενημερωμένοι πολίτες αποκτούν ανοσία κατά των συστηματικών προσπαθειών από τους γνωστούς ''παράγοντες'' της Θράκης που με ψευδείς ειδήσεις, επιλεκτική ενημέρωση και προπαγανδιστική διαστρέβλωση της πραγματικότητας προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Ο σύλλογός μας με ενδιαφέρον προς το αληθινό συμφέρον των κατοίκων της ορεινής περιοχής, θα συνεχίσει να παρασκευάζει δόσεις εμβολίου κατά της παραπληροφόρησης των ''φωστήρων'' μας, οι οποίοι με τον ιό της μολύνουν τους ανυποψίαστους αναγνώστες σπέρνοντας τη διχόνοια και το μίσος προς τη χώρα μας.

            Ένα θέμα που μας απασχολεί συχνά είναι το ανύπαρκτο βεληνεκές κριτικής των μειονοτικών ''δημοσιογράφων'' προς τα ανατολικά. Ο κατά τα άλλα πολυγραφότατος μειονοτικός τύπος και το περί αυτού σύστημα συλλόγων φαίνεται να αποκτά αφωνία ανατολικά του ποταμού Έβρου. Μάλλον η ''μητέρα πατρίδα'' τα κάνει όλα τέλεια σε σχέση με το δυνάστη που λέγεται Ελλάδα. Επειδή, όμως, κι εμείς κατέχουμε λίγο την τουρκική και κάνουμε ζάπινγκ που και που στα κανάλια της γείτονος, μας προκάλεσε εντύπωση πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της εξ αφορμής (μιας ακόμα) καταδίκης της χώρας του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι ''εμάς δε μας δεσμεύουν οι αποφάσεις του''. Τί έχουν να σχολιάσουν για αυτή τη δήλωση οι λαλίστατοι εκπρόσωποι ''κλειστών'' συλλόγων της Θράκης που ξημεροβραδιάζονται επικαλούμενοι τις αποφάσεις αυτού του δικαστηρίου; θα επιθυμούσαν να λάβουν την ίδια απάντηση από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας για τις υποθέσεις τους ή δεν είναι σε θέση να διακρίνουν μεταξύ δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας;

            Επίσης, από την πληθώρα ανακοινώσεων αλληλεγγύης και υποστήριξης προς κάθε εδώ ''αδικημένο'' θα στείλουν και κάποια προς τους χιλιάδες φυλακισμένους συναδέλφους τους στη μητέρα πατρίδα ή εξορισμένους στη Δύση; θα θίξουν κάποια φορά (έστω, για τα μάτια του κόσμου) την καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας στη μητέρα πατρίδα, για παράδειγμα, των αλεβιτών ομοδόξων τους που καταδιώκονται ανηλεώς; πώς λέγεται η ισλαμοφοβία όταν εκφράζεται από εμάς τους μουσουλμάνους; θα μπορούσαμε να θέτουμε κι άλλες ρητορικές ερωτήσεις, αλλά αφήνουμε και κάτι για τη συνέχεια.

            Η επιλεκτική ευαισθησία, ο στρουθοκαμηλισμός και ο μονόπλευρος φανατισμός είναι χαρακτηριστικά της στρατευμένης δημοσιογραφίας. Αυτά πρέπει οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής να τα γνωρίζουν για να κρίνουν καταλλήλως.

         

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)