ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

            Τον τελευταίο καιρό με αφορμή αναρτήσεις μας δεχόμαστε ως σύλλογος διάφορες επιθέσεις. Άλλοτε επώνυμες, αλλά πιο συχνά από ψεύτικους λογαριασμούς. Μας κατηγορούν για πολλά πράγματα: ότι κάνουμε κρατική προπαγάνδα, ότι πίσω από το σύλλογο κρύβονται άλλα πρόσωπα, ότι δεν είμαστε μουσουλμάνοι (!), κλπ.

            Εμείς απαντάμε ότι ουδέποτε κρύψαμε ποιοί είμαστε. Τα μέλη του συλλόγου μας έχουν ονοματεπώνυμο και όλοι γνωρίζουν ποιοί είμαστε στην Πάχνη και στην ορεινή περιοχή. Δεν κρυβόμαστε πίσω από ψευδώνυμα και έχουμε το θάρρος της γνώμης.

            Επίσης, λέμε ότι μιλάμε με στοιχεία και επιχειρήματα. Διαβάζουμε, σκεφτόμαστε, κρίνουμε και απαντάμε. Το να λέμε την αλήθεια δεν είναι προπαγάνδα κανενός. Η αλήθεια είναι απλώς η αλήθεια. Αν κάποιοι έμαθαν να πιστεύουν αμάσητα σε ό,τι τους σερβίρουν τα γνωστά "πλυντήρια συνειδήσεων", εμείς λέμε ότι κουραστήκαμε να μην αντιδράμε, να μη μιλάμε για τα αυταπόδεικτα. Όποιος διαφωνεί και αντικρούει την προπαγάνδα των γνωστών μηχανισμών της Θράκης, δεν είναι αυτόματα "συνεργάτης και προδότης". Καιρός να πάψει αυτή η νοοτροπία.

            Καλούμε, λοιπόν, όποιον θέλει να έρθει και να μας γνωρίσει. Επίσης, προσκαλούμε όποιον νομίζει ότι θίγεται με αυτά που γράφουμε να μας απαντά επώνυμα, με στοιχεία και επιχειρήματα και όχι με πυροτεχνήματα, χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Μας ενοχλεί να βλέπουμε συμπολίτες μας να βαδίζουν άκριτα σε δρόμους που μας φτιάχνουν κάποιοι "σωτήρες" μας. Μπορούμε και μόνοι μας να κρίνουμε και να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας και το συμφέρον μας, το οποίο δεν βρίσκεται πάντα εκεί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι βρίσκεται.

            Θεωρούμε χρέος μας προς τους συμπολίτες μας να παρουσιάζουμε κι άλλες απόψεις και δυνατότητες. Ιδίως προς αυτούς που τους έχουν πείσει ότι μουσουλμάνος σημαίνει αναγκαστικά και τούρκος. Και υπάρχουν πολλοί που έχουν άλλη γνώμη και φοβούνται να μιλήσουν. Σε τελική ανάλυση, ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει το δρόμο που επιθυμεί, χωρίς να τσουβαλιάζονται όλοι στο ίδιο σακί.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)